7 Октомври, 2017 20:00 3 351 1

Тези 10 фрази съсипват връзката ви отвътре

  • връзка-
  • любов-
  • обич-
  • семейство-
  • партньори-
  • брак-
  • криза-
  • спор-
  • кавга-
  • двойка
Тези 10 фрази съсипват връзката ви отвътре - 1

Думите, които отправяме към близките си, когато сме афектирани, могат да доведат по разгром и да направят живота ни с тях много труден. Понякога дори водят до раздяла.
Затова събрахме 11 типа фрази, които по-добре да избягвате да казвате. Спрете, докато имате време.

1. Фрази, които омаловажават чувствата на партньора ви
Когато казваме неща като „Каква глупост само!“ или „Не се ядосвай заради работата!“ не помагаме на партньора си да се почувства по-добре. Вместо това омаловажаваме чувствата му и го караме да се чувство глупаво, заради това, че е споделил. Опитайте се да разберете чувствата на човека до вас и ги уважавайте.

2. Фрази показващи незаинтересованост
Ако единият или двамата партньори са изгубили интерес в половинките си, това означава, че двойката е пред раздяла. Не казвайте неща като „Все тая.“ или „Прави каквото си искаш.“ Заслушайте се в себе си и обсъдете начина, по който и двамата се чувствате.

3. „Сравняващи“ фрази
Никога не сравнявайте партньора си с този на някой друг, дори и за да покажете колко добра е вашата половинка. Вместо това се концентрирайте върху позитивните качества - на доброто, с което партньорът ви допринася в съвместния ви живот.

4. Фрази, които унищожават самочувствието на партньора ви
Ако повтаряте на ляво и на дясно думи като „И се наричаш мъж?“ или „Кой ще те поиска такъв?“ рано или късно партньорът ви ще отиде при някой, който го цени и обича истински.

5. Заплахи за раздяла
Ако нямате истинското намерение да се разделите с някого, никога не изричайте подобни заплахи. И като цяло не бързайте да говорите, ако думите не отговарят наистина на намеренията и желанията ви.

6. „Съжалявам, че съм те срещнал/а!“
Не изричайте подобни слова. По-добре обсъдете доколко проблемът във връзката се дължи на вас и до колко на партньора ви и работете по това. Какъв е личният ви принос към това какво се случва във връзката?

7. Фрази, които обременяват партньора ви с чувство за вина
„Всичко е по твоя вина“ „Заради теб постоянно се караме.“ „Ако не беше ти, нямаше да закъснеем толкова.“ Главната цел на подобни фрази е да манипулират човека. Оставете ги.

8. Фрази, които карат партньора ви да се чувства подценен
„Мога да живея и без теб!“ „С теб съм, само защото те съжалявам или заради децата ни!“ Колкото и сериозен да е спорът ви, не казвайте подобни неща. Помнете, че връзките и любовта придават ценност към живота.

9. Фрази от типа „Не ти влиза в работата!“
Ако кажете нещо такова на партньора си, му показвате, че всъщност той не е достатъчно важен за вас или че не го уважавате достатъчно. Така и подкопавате основите на съюза си.

10. Думи или действия, които показват нежелание за комуникация
Когато единият партньор се огради със стена на мълчание, това е по-опасно от каквито и да е думи. Всъщност така партньорите „късат“ с комуникацията. В резултат на това, губят разбирането помежду си и не могат да разрешат надигащите се проблеми.
А най-сигурният начин да се справят е просто да си говорят. Без значение колко труден или неприятен може да бъде този разговор, е по-добър от мълчанието. Проведете го!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.