7 Октомври, 2017 17:56 4 948 5

Защо не трябва да носим телефона си в тоалетната?

  • телефон-
  • тоалетна-
  • микроби-
  • здраве

Ходенето по голяма нужда за мнозина е ритуал. Преди бе съпътстван с четене на вестници, списания, а защо не и на книги. В дигиталната ера е синоним на отговаряне на имейли, проверяване на новините онлайн, ровене в социалните мрежи и водене на някой чат. Защо да губите време? Ами например, за да запазите здравето си.

Употребата на телефон в тоалетната не е никак хигиенична привичка. Ето ви няколко причини, за да „счупите“ този вреден навик:

1. Миенето на ръцете става безпредметно
Когато държите телефона си, вие го излагате на досег с много бактерии, сред които и салмонела. Дори да си измиете ръцете след бърсане с тоалетната хартия, взимането на телефона обратно, на практика обезсмисля цялото действие, тъй като бактериите се завръщат по ръцете ви.

2. Обществени тоалетни
Изглежда, че сте изложени на доста бактерии у дома. Представете си колко пъти повече те са в обществената тоалетна и как телефонът ви става истински инкубатор на всякакви зарази.

3. Мобилните телефони водят до развъждане на повече бактерии
Веднъж попаднали на повърхността на телефона, бактериите се множат със скоростта на светлината. Средата е изключително благоприятна, тъй като поради постоянния си режимна готовност, той е топъл. Освен това постоянно се ползва от притежателя си – по време на хранене и т. н. – което облагородява бактериалната среда.

Изводи
Върнете се към хартиените вестници, за да сте информирани в тоалетната и оставете чата и разговорите за малко по-късно. Вестниците се ползват еднократно, така че няма да си прехвърляте с тях бактерии постоянно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    6 7 Отговор
    Автора, почвам да се плаша каква е тоалетната у вас. Аз съм си на село и в двата нужника има биде, нищо не пръска по телефона, тоалетна хартия не ползваме.
  • 2 Waterproof phone

    5 1 Отговор
    Аз съм си взел водоустойчив телефон и си го мия за това :) на всеки 3-4 дни го потапям в кофата .. Та истинския въпрос е колко често миете с мокра кърпа телефона си дори и да не го ползвате в тоалетната...
  • 3 88888888888

    7 0 Отговор
    Точно в тоалетната прочетох тази статия... в 4:06 сутринта..Ами не съм съгласен с автора..След като си прочетеш новините си слагаш тел. в джоба и тогава си вършиш работата с тоал.хартия...Само за едно е прав-преди четяхме книги и списания-което е по-добрият вариант..но..тел.направо ни "взе акъла"...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Morgoth

    1 1 Отговор
    Никакви книги, вестници и телефони. Тоалетната е място за размисъл :)