Last news in Fakti

14 Октомври, 2017 12:07 3 678 0

Индийско орехче срещу безсъние

  • индийско орехче-
  • безсъние-
  • проблеми със съня-
  • недоспиване-
  • лекове-
  • медикаменти-
  • сънотворни-
  • природни лекове-
  • народна медицина

Огромна част от населението на света страда от безсъние. Това състояние оказва негативно влияние върху тяхната работа, личен и професионален живот и засяга здравето им.

Липсата на сън или лошия и некачествен сън водят до сериозни проблеми, които са свързани с умора, смяна на настроения, раздразнителност, гняв, разсеяност, слаба памет, липса на енергия, мигрена, главоболие, раздразнен стомах, липса на координация и др.

Причините за появата на нарушения в съня са многобройни и от най-различно естество. Много често, за да се справят с безсънието, хората посягат към фармацевтични продукти.

Страничните ефекти от приспивателните обаче, са много повече от тези, които недоспиването може да ви причини. Ето защо, по-добре опитайте с алтернативни и натурални средства да се преборите с безсънието.

Народната медицина познава различни лекове, един от които е индийското орехче.

То лекува както безсъние, така и нарушение в съня. Богато е на миристицин — натурално и органично съединение, което пречи на освобождаването на ензим, причиняващ стрес. Предотвратявайки появата на стрес, индийското орехче помага на тялото да се отпусне и да изпадне в състояние на сън.
В Аюрведа се препоръчва черен чай с мляко и съвсем малко индийско орехче за успокоение на нервната система.

Билкарите предписват смесване на една четвърт (1/4) чаена лъжичка индийско орехче на прах с една чаша вода, която се изпива час преди лягане. Трябва да внимавате с дозата на индийското орехче и да спазвате точното количество от ¼ чаена лъжица, не повече, тъй като високи дози от него са токсични и дори водят до халюцинации.

Индийското орехче не се препоръчва за деца и бременни заради силния и остър вкус, и качества, а възрастните е желателно да се консултират с лекар ли компетентно лице, преди да приемат този народен лек. Все пак той, приет с точната мярка, помага и е много ефективен за нервни разстройства и безсъние.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА