1 399 8

Арестуваха мъж-акула по закона за забрана на бурките (СНИМКИ)

Мъжът работел като талисман пред новооткриващ се магазин във Виена

Милена Трачева

Мъж в костюм на акула, бе арестуван по закона , забраняващ носенето на бурка в Австрия, докато работел като талисман пред магазин за електроника.

Маскираният служител, стоял пред витрината на McShark, за да рекламира откриването на новия магазин за електроника във Виена, когато към него се приближили полицаи и поискали да свали акулската глава. Мъжът обаче отказал, заявявайки, че "просто си върши работата".

Това неподчинение му донесло арест и глоба в размер на 150 евро, пише британският вестник Mirror.

Неприятната случка идва, след като в началото на месеца влезе в сила новата забрана за носене на бурка на обществено място в Австрия. Под ударите на закона, забраняващ носенето на облекло, скриващо изцяло или отчасти лицето, попадат също и клоуните, хората, носещи предпазни медицински маски и шалове, скриващи част от лицата им.

Правителството твърди, че забраната има за цел да "гарантира сплотеността на обществото в едно отворено общество".

Предполага се, че мъжът в акулския костюм е бил посочен на полицаите от "съвестен гражданин", който е искал да види как работи новият закон на практика.

При приемането на новото законодателство служители във Виена заявиха: "Приемането и зачитането на австрийските ценности са основни условия за успешното съжителство между австрийското мнозинство и хората от трети страни, живеещи в Австрия". Новият закон се отнася и за посетителите и туристите.

Рекламна агенция Warda Network, която е организирала откриването на новия клон на McShark, написа в своята Facebook страница: "Днес бяхме в новооткрития магазин на McShark и нашият талисман получи глоба от виенската полиция, заради новата забрана за покриване на лицето. Животът не е лесен."

Компанията сега преразглежда своята политика за използване на талисмани при подобни събития на открито.

Австрия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 14:21  10.10.17
  Идиоти. Сега повече няма да има голям хамбургер пред ресторант за бързо хранене или пък клоун на детско мероприятие. Да си преследват бурките - религиозна забрадка за покриване на лицето, а не телисманите на магазини и отбори. По същата логика ако си рисков пациент и имаш нужда да се пазиш с маска, то няма да имаш право да излизаш на обществени места, да кажем ракоболните ще са напълно дискриминирани слагайки маска за лице. Защо замесват бурката с медицинската маска за лице? Аха, за да не дискриминират на религиозна основа. А човекът-акула не е ли дискиминиран сега?
 • Факт
  Отговор
  2 14:28  10.10.17
  Глобално малоумие !
 • гоги
  Отговор
  3 20:10  10.10.17
  Браво на полицаите така се прави има ред и закон!
 • гоги
  Отговор
  4 20:11  10.10.17
  Така е в Австрия и глобите се плащат 100% И ЗА ДРУГ ПЪТ ДА ЗНАЕШ

  Коментиран от #5


 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  5 04:29  11.10.17

  До коментар #4 от "гоги":

  Аз работа у европата немам новия концлагер
 • Тъпак
  Отговор
  6 09:09  11.10.17
  Не мога да мисля за специалните части на полицията. Сега като сложат балаклавата за някоя акция, ще бъдат арестувани от патрулен полицай по закона за бурките. И там имало тъпи полицаи
 • Хорацио
  Отговор
  7 10:27  12.10.17
  Горката акула колко е тъжна :(
 • Фалшиви новини
  Отговор
  8 17:20  12.10.17
  бурки носят само алахакбаровци,защото са много ограничени...предполагам ако утре им кажат сложете цукал на главата ще го направят ,пък да не говорим за нашите цигани ,за едно евро станаха мюсюлмани и сюнет да направят ,щом са истински правоверни,да го кълцат..

Напиши коментар:


Публикувай