11 Октомври, 2017 20:00 15 109 8

15 признака, че си имате работа с токсичен човек

  • токсични хора-
  • признаци-
  • лошо-
  • добро-
  • живот-
  • грешка-
  • истина-
  • клюки-
  • слухове-
  • отношение
15 признака, че си имате работа с токсичен човек - 1
Снимка: Shutterstock

Негативността съществува навсякъде, но е очевидна при токсичните хора. Те са манипулативни, влиятелни и доста често – предатели. През по-голямата част от времето не може наистина да разпознаете токсичните хора, докато те не наранят вас или ваш близък. Най-вероятно вече сте се сблъсквали с някой токсичен човек, без дори да подозирате за това.
Ето няколко начина, по които лесно да разпознавате този особен тип хора.

Истината не е техен приоритет. Те изкривяват историите си значително, за да изглежда, че играят ключова роля в тях и за да могат по-лесно да манипулират онези, които ги слушат.

Те са силно критични и използвам сарказъм, за да прикрият намеренията си. Разбира се, няма човек, който да не е критикувал някой друг, но когато критиките са тежки и наситени със сарказъм ( за да не им се налага да се извиняват), тогава това не е редно. Токсичните хора ще ви кажат „Това е шега! Просто се шегувах!“, за да могат лесно да се измъкнат от конфликт.

Не отговарят директно на нищо. Когато един човек отбягва въпросите ви или си играе с темата на разговора, то той най-вероятно е токсичен. Просто „да“ или „не“ не влиза в речта му, защото е възможно да крие истината.
Те постоянно влизат в ролята на жертва. Токсичните хора рядко поемат отговорност за какъвто и да било проблем. Те прехвърлят вината на другите – родители, съквартиранти, шефа си, партньора си и т.н.), но не и на себе си.

Те се отнасят зле с непознати. Не уважават хората, които ги обслужват; пускат клюки за съседите си и се оплакват, че работниците от другата страна на улицата не си вършат работата, както трябва. Токсичните хора гледат отвисоко на онези, които не уважават, а „обикновените граждани“ са на последно място в списъка им.

Клюките са приоритет. Токсичните хора разчитат много на клюките и слуховете. Това е единственият тип разговор, който водят, освен ако не е за тях самите.

Доста често преувеличават за нещата в живота си. Чу ли за онзи път, когато тя отишла до Франция, за да си легне с любимия си музикант? А за онзи път, когато е била на плажа и никой не е откъсвал очи от нея? За токсичния човек хвалбите са най-хубавата част от деня им, особено като се има предвид, че истината не е част от тях.

Винаги има драма. Без значение каква е ситуацията, винаги трябва да има драма. Те ще я забъркат, ако се налага, и за тях няма значение какви ще са последиците.

Те обичат да са в контрол. Ако се чувствате принудени да вършите абсурдни неща с този човек, значи той е токсичен. Не можете да отидете на любимо място, да излизате с определени хора и дори да ядете неща, които обичате, само заради този човек? Значи е токсичен.

Зависимост от наркотици/алкохол. За да се справят със собствените си демони, тези хора разчитат на наркотици и/или алкохол. Те не намират начин да се сближат с нетоксичните хора, затова си намират начини да притъпят реалността.

Те често са отчаяни да бъдат във връзка. Тяхната зависимост към външни фактори стига до там, че те често се чувстват зависими от интимния си партньор. Токсичните хора не могат да живеят сами със себе си.

Говорят прекалено много, но не слушат достатъчно. Всичко трябва да се върти около тях постоянно, никога не може да се говори за друг човек. Ако слушат, то най-вероятно се дължи на факта, че разговорът е за тях.

Живеят в стари връзки. Токсичните хора често говорят за бившите си. Те го правят, за да насочат разговора към себе си, за да обвинят друг човек за грешките си или за да клюкарстват.

Те трябва да са прави постоянно. Споровете са изтощителни за токсичните хора. Това е така, защото те трябва да са прави, дори и обстоятелствата да сочат обратното.

Интуицията ви казва да се отървете от тях, колкото се може по-рано. Не е трудно да разпознаете токсичен човек веднъж, след като се вгледате в поведението му. Плюс това, вашата естествена интуиция е разбрала за това какъв е той, преди вие да сте го осъзнали.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кавал

    2 6 Отговор
    Радвам се,че не отговарям на нито един от тези признаци.;)
  • 3 токсимен

    11 0 Отговор
    .аси АЗ май съм токсичен човек!!!
  • 4 ДЕДО ВЛАДИКА

    2 0 Отговор
    Събинка, мен ли взе за модел , бре чадо ? Познах се от раз !))))))))
  • 5 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Аз съм токсичен човек. Отивам да изсипя малко токсини на белият трон
  • 6 Firebg

    1 0 Отговор
    Много полезна статия!
  • 7 Не съм робот

    0 0 Отговор
    Майка ми е токсичен родител😢😢много ми е трудно след загубата на Баща ми всичко се срина на раменете ми😢😢
  • 8 Цунка

    0 0 Отговор
    Свекървите и тъщите са най-токсични хора!