1 911 8

Избягвайте тези 7 неща, когато се скарате с половинката си

Избягвайте тези 7 неща, когато се скарате с половинката си
Снимка: Shutterstock
Събина Андреева

Понякога е толкова лесно да нараниш човек, когото обичаш, само с една дума или действие. Съжалението за язвителните думи може да остане в човека и във вас дълго след като кавгата е приключила. Затова тук изброихме 7 неща, които никога да не правите, докато спорите с любимите си хора.

1. Не включвайте други членове на семейството
Нека спорът остане между двама ви. Като включвате родителите в конфликта, рискувате да си навлечете сериозни проблеми. Дори и хармонията да се върне във връзката ви, останалата част от семейството ще запомни това и дори би го използвала срещу вас.

2. Избягвайте насилието
Докато спорят, хората са склонни да покажат най-лошите черти на характера си. Някои, докато се опитват да докажат, че са прави, се обръщат към насилието. Не си позволявайте, както и на партньора ви, да използвате насилие, без значение колко сте ядосани. Физическата болка, която близък човек може да причини, може да убие всички чувства, които някога са ви свързвали.

3. Не смесвайте нещата
Ако темата на спора е купчината мръсни дрехи на пода или неизмитите съдове в мивката, тогава нека си остане така. Не припомняйте на партньора си за миналите му прегрешения - това ще ви вкара в още по-голям конфликт.

4. Не говорете за развод/раздяла
Когато кажете "Нека се разведем" по време на кавга, това може да се превърне в най-голямата обида. Тези думи могат да наранят партньора ви ужасно много. И колкото повече ги казвате, толкова по-бързо разводът всъщност ще се случи. Ако се обичате един друг, никога не говорете за раздяла.

5. Не напускайте къщата по средата на спор
Просто да напуснете помещението по време на спор само ще покаже на партньора ви колко несигурни се чувствате. Тръшкането на врати, бягството в друга стая, оставянето на конфликта неразрешен - всичко това ще накара партньора ви да се замисли колко и дали сте зрели. По-добре е да се успокоите и двамата и тогава да обсъдите нещата като възрастни хора.

6. Не си лягайте в различни легла
Като си лягате отделно, показвате, че не сте готови да се помирите. Рутината, като това вечер да си легнете заедно, ще успокои атмосферата и бързо ще помогне с разрешаването на конфликта. Може да си легнете гръб в гръб, но на сутринта да се събудите в прегръдките на другия без следа от вчерашния конфликт.

7. Не се карайте пред други хора
Ако си позволите да спорите на обществено място, тогава най-вероятно не се уважавате достатъчно. Не си вадете мръсните ризи през други хора. По-добре обсъждайте проблемите си вкъщи.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 20:16  12.10.17
  Това по нагоре изброеното си е чиста класика и е най логично иначе разправийката няма да се получи все едно да забъркаш таратор без краставици,к.мляко,копър,сол и кво ще се получи ГОЛА ВОДА
 • Живот без насилие
  Отговор
  2 21:05  12.10.17
  Точка 2 веднъж допусната между двама човека...Нищо повече няма значение...Нищо .... Няма спойка за тази връзка !...
 • Константина Живов.
  Отговор
  3 21:15  12.10.17
  Докато Големия Сдобрител е наред, няма страшно и да се поскараме малко! 😀😁😂
 • Минчо
  Отговор
  4 11:45  13.10.17
  По т.6 мога да кажа, че аз не спя при жената, много съм и хъркал така или иначе!

  Коментиран от #5


 • Колегите
  Отговор
  5 12:35  13.10.17

  До коментар #4 от "Минчо":

  Не си само Ти ! :)))
 • 6 20:53  14.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 7 21:02  14.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 8 21:07  14.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай