1 940 2

Яйца! Сигурни ли сте, че можете да ги сготвите?

Главен готвач дава съвети за идеално сготвени яйца

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Всеки може да приготви яйца. Лесна работа! Та рецептите с яйца присъства дори в готварските книги за най-малките помощници в домакинството — децата. На очи, бъркани, варени, в омлет или забулени... всеки си има предпочитания, но все пак, дали няма някакви тънкости, които да превърнат обикновените яйца в съвършено изкуство?

Британският вестник Daily Mail публикува съветите на главен готвач от лондонски хотел, с които вашите яйца ще станат идеални!

Шей Купър работи в хотел "Горинг" в британската столица. Първата препоръка, която дава, е свързана с яйцата на очи. Той съветва да се използват пресни яйца.

"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", каза той.

Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците. Според шеф Купър, ако се придържате към тази тънкост, трябва да добавите съвсем мъничко от него. В противен случай има опасност белтъкът да се свие, а жълтъкът да се готви по-дълго.

Съветът му за бъркани яйца гласи: "Важно е те да бъдат предварително разбити в купа, където да станат пухкави и да придобият равномерен цвят."

Специалистът в кухнята съветва да свалите ястието от котлона, когато ви се струва, че са почти готови.

Ако пък искате да си приготвите рохко яйце, трябва да го варите не повече от 3 минути. Ако пък искате само вътрешността на жълтъка да е рохка — времето за варене трябва да е 4 минути, а за да направите твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.

Освен това е добре да използвате по-престояли яйца ако смятате да ги варите, защото пресните се белят по-трудно, добави главен готвач Шей Купър.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 13:42  14.10.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • хаха
    Отговор
    2 15:51  14.10.17
    страшна статия ! Нищо не стана ясно ! освен времената за варене дето ги има навсякъде в интернет

Напиши коментар:


Публикувай