1 024 3

Как да запазим взаимоотношенията си с хората с течение на времето

Събина Андреева

Спомням си как научих важен урок за живота преди години, когато скъсах с първото си сериозно гадже. Обяснявах на приятелите ми как просто не разбирам защо той не полага същите усилия, които ми обеща, че ще полага в началото на връзката ни. Моя приятелка любезно ми обясни, че хората доста често казват и обещават определени неща, които нямат намерение да изпълнят, а ако хората се държат така, сякаш не им пука, то тогава трябва да вярвам на действията им. Тъжно е, но е истина.
Ако сте загрижени за някого и искате да говорите с него, направете го. А ако те също ви искат в живота си, ще направят същото. Толкова е просто.

Но ако някой се държи дистанцирано или не полага никакви усилия, за да запази взаимоотношенията ви, доверете се на действията ми, а не на думите, които ви казват. Важно е да приемем, че някои хора няма да останат в живота ни завинаги и това не е фатално. Приемете, че хората, които се интересуват от вас, винаги ще намерят начин да ви го покажат.

Колкото и да е банално, действията говорят повече от думите. Хората не винаги ще ви казват как се чувстват, но ще направят всичко възможно, за да ви го покажат. Бъдете внимателни за това.

Ако искат да ви видят, те ще го направят, когато това е възможно.
Въпросът не е в това да намериш време. Той е в това да си отделиш време.
Вярвайте на това, което виждате. Когато хората се отнасят с вас, сякаш не им пука, вярвайте на действията им.

Истината е, че не трябва да оставяте взаимоотношенията, за които ви е грижа, на произвола на съдбата. Странно е, че хората казват „Ако е писано, ще стане“. Иска ни се да ги попитаме: Не знаете ли, че без усилия, съдбата не работи?!

А това е най-важният съвет, който да запомним, независимо колко се променят нещата между двама човека. Ако изпитвате нещо към другия човек, покажете го, преди да е станало прекалено късно. Никога не спирайте да показвате на най-близките си хора колко много означават те за вас.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 23:06  14.10.17
  Съдбата е орисия и да я напъваш и да не я напъваш ще стане каквото ти е писано за някои е писано повече за др.по малко затова е съдба за да не се знае докато не се случи.Всичко др.са празни приказки.Думата Съдба идва от отсъдено демек някой др.те е осъдил а не че си самоотсъждаш щото звучи глупаво.

  Коментиран от #2

 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  2 00:20  15.10.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Има неща, които не можеш да избегнеш, но май в по-голямата си част, това, което ни се случва зависи от самите нас. Мисля, че Стивън Хокинг го беше казал много точно - дори и тези, които вярват, че всичко е предначертано от съдбата, пак се оглеждат в двете посоки, когато пресичат улицата :-)

  Коментиран от #3

 • Бесен Язовец
  Отговор
  3 00:26  15.10.17

  До коментар #2 от "Дикембе Мутомбо":

  И тия в кулите 9.11 са се оглеждали ама самолета не го видяха.

Напиши коментар:


Публикувай