22 Октомври, 2017 22:00 6 490

Коя българка има над 100 чифта маркови обувки?

  • българка-
  • обувки-
  • гергана велкова

Търновката Гергана Велкова платила близо €1000 за един чифт

Над 100 чифта обувки има 28-годишната Гергана Велкова от Велико Търново. Това съобщава в. „Борба“. Дори се наложило да превърне спалнята в дома си в дрешник. Нито един модел не е попаднал случайно в колекцията й, а е плод на старателен и прецизен избор. Гергана е почитателка на марките Ruthie Davis, Christian Louboutin, Giussepe Zonotti, Gucci, Casadei, Valentino, Alexander McQueen, Salvatore Ferragamo, Saint Laurent и Aquazzura. Според нея хубавите обувки могат да вдъхнат самоувереност на всяка жена. В колекцията си Гергана има обувки на токчета, с платформи, ботуши и спортни, а преобладаващият цвят е черното. Цветовата гама включва още червено, шарено и бяло. „Нямам т. нар. „балеринки“ , еспадрили и пантофки. В ежедневието си нося предимно кецове. Тънките токчета са за дискотека и поводи като сватби и кръщенета“, сподели тя.

Почитателката на обувките разказа, че е попадала на реплики, но предпочита да има един оригинал пред 100 имитации. Най-голямата сума, която е плащала за модел обувки е €920, като според нея всяка стотинка от цената на чифта си е заслужавала. Търновката уточни, че не държи непременно обувките да са дело на известен дизайнер. Нещо повече, най-любими са й тези, които успяла да купи на най-ниска цена – 46 евро. Гергана пазарува обувки само от чужбина и то чрез интернет сайтове за търговия. За разлика от повечето жени обикалянето по магазините й е чуждо и предпочита да свърши тази работа с едно кликване на мишката.

Колекционерката сподели, че най-високите обувки, които притежава, са с ток 16 см. Те обаче изглеждат доста по-високи, тъй като са на частична платформа, създавайки илюзията за височина от 25 см.

Тя твърди, че е трудно да се придвижваш по търновските тротоари на висок ток и сравнява преживяването с… ходене с препятствия, което може да доведе до щети както за здравето, така и за… обувките.

Самата тя е преживяла инцидент, носейки високи обувки. Първия път, когато обула такива, била на 14 години, паднала по стъпалата на жилищния си блок и се наложило да стане пациент на търновската болница, тъй като се оказало, че е спукала две ребра.

Търновката твърди, че модните течения са сред основните критерии, по които избира обувки. Въпреки това не се впечатлява от всичко, което е актуално за сезона, и не може да възприеме носенето на отворени обувки с дебели чорапи и популярните за изминалото лято пухени чехли. Съвсем необяснимо за нея остава и носенето на летни ботуши.

Следващия модел, който предстои да добави в колекцията си, е бежов на цвят и произведен според индивидуалния тен на всяка жена. „Това е ексклузивна колекция в 8 нюанса, която излезе на пазара през 2015 – 2016 г. и смятам, че заслужава вниманието на всяка дама“, казва Гергана.

Виктория Бекъм е модният диктатор от световен мащаб, от който най-силно се впечатлява нашенката. Сред българските популярни лица отчита като най-креативна работата на стилиста Добромир Киряков.