16 Октомври, 2017 15:43 2 109 0

Зрелищна гледка в небето над Ню Мексико (ВИДЕО)

  • ню мексико-
  • балони-
  • фестивал-
  • най-големият в света-
  • фестивал на балоните-
  • албакърки-
  • балони с горещ въздух

Над 500 пъстроцветни балона с горещ въздух се издигнаха едновременно по време на най-големия фестивал на балони в света

Зрелищна гледка в небето над Ню Мексико (ВИДЕО) - 1
Снимки: АР/БТА

Стотици балони с горещ въздух полетяха в небето на американския щат Ню Мексико, по време на ежегодния фестивал на балоните в Албакърки.

Зреличното събитие е най-големият подобен фестивал в света и в него всяка година участват стотици ентусиасти от близо и далеч.

Тази година в изключително популярното събитие имаше участници от 50 държави по целия свят.

Деветдневният фестивал на балоните в Албакърки, се провежда всяка година в началото на октомври от 1972 г. насам.

Зрелищна гледка в небето над Ню Мексико (ВИДЕО)

Най-много участници са били регистрирани през 2000 г., кога в небето на американския щат Ню Мексико се издигат общо 1019 балона с горещ въздух. Поради редица опасения, сред които е и безопасността на присъстващите, организаторите на мащабния ивент ограничават броя им до 750 през 2001 г., заявявайки, че е важно "не количеството, а качеството. През 2009 г. броят на участниците е намален с още 150, като този път причината е разрастването на града, което е завзело голяма част от зоните за кацане.

В рамките на 9-те му дни се провеждат различни състезания. Най-зрелищното сред тях е масовото издигане на всички участници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА