19 Октомври, 2017 20:00 2 945 4

10 неща, които щастливите хора казват и правят

  • щастие-
  • живот-
  • радост-
  • успех-
  • прогрес-
  • позитивно-
  • растеж
10 неща, които щастливите хора казват и правят - 1

Има стотици притеснителни неща в света, в който живеем. Но сред всичко това ние губим нещо основно: щастието си.

Това е причината, поради която направихме този списък с неща, които щастливите хора вече знаят и прилагат в живота си. Вижте сами!

1. Приемете, че сте уникални
Това, което е правилно за някой друг, може да не е правилно за вас. Спете, колкото си искате. Яжте и пийте, колкото желаете. Не се опитайте да сте някой друг. Приемете недостатъците си и ги превърнете в силни страни, които ще ви отличат от останалите. Правете това, което е правилно и най-добро за вас.
2. Уважавайте границите си.
Научете се не само да казвате „не“, когато ви помолят да направите нещо, което не искате, но и да излезете от разговор, който ви е неприятен или ненужен. Сложете хората, които се държат зле, на мястото им.
3. Подредете приоритетите си
Направете списък с нещата, които са важни за вас. Използвайте времето си по начин, по който ще може да направите нещо добро и полезно. Погрижете се за здравето си – отидете на лекар или започнете да ходите на фитнес. Отделете време и за семейството си и говорете с тях.
4. Спрете да се чувствате виновни
Отървете се от думата „трябва“. Правете неща, които искате да правите, не неща, които другите ви карат. Ако се чувствате виновни за нещо, пуснете го и си простете. Все пак вече сте научили урока си. Време е да го преодолеете.
5. Уважавайте работата си
Ако все още сте на работа, която не искате, е време да помислите за промяна. Хората се чувстват доста по-щастливи, когато правят нещо, което им харесва и печелят пари за това. Работа, която мразите, рано или късно ще ви направи нещастни и ще ви потиска.
6. Намерете нещото, което ви успокоява
Всеки човек има нужда от източник на енергия и място, където да презареди. За някои това е природата. За други – срещите с приятели. Намерете своя собствен начин да презаредите батериите си и го използвайте от време на време.
7. Примирете се с нещата, които не може да промените
Вместо да се тревожите постоянно, приемете, че животът ни предоставя различни опитности и не всички са добри. Вашата задача е да научите урок от ситуацията и да го приемете. Докато чакате невероятен обрат в живота си, се постарайте да го привлечете. Очаквайте неочаквани изненади.
8. Уважавайте правото на другите да имат личен живот
Отнасяйте се с хората така, както искате да се отнасят с вас. Уважавайте чуждите избори и не ги съдете за тях. Ще видите как хората ще променят отношението си към вас с времето.
9. Приемете миналото си
Когато се почувствате засрамени и искате да скриете миналото си, това унищожава бъдещето ви. Когато не говорите за себе си или го криете, тогава не приемате себе си. Приемете, че миналото си е минало и нищо не може да бъде променено. Гледайте в бъдещето.
10. Премахнете токсичните хора от живота си
Ако искате да сте щастливи, погледнете хората около себе си. Ако тези хора изсмукват енергията ви, тогава това няма да завърши добре. Отървете се от онези хора, които ви изтощават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис.Бг

    8 3 Отговор
    И Мангизи да има,това в
  • 2 Гостът

    2 0 Отговор
    Има и още но тези са вярни.
  • 3 Берк Aли

    3 0 Отговор
    Всичко товa е вярно и товa е тaинaтa нa успешния бизнес рaзбирaсе белите държaви където имa минимaлнa корупция .В БЪЛГAРИЯ НЕ СТAВA
  • 4 Промил Философ

    0 3 Отговор
    Щастието е между първия и втори промил, ао набутате още щастие, работата става нещастна!