Last news in Fakti

21 Октомври, 2017 18:00 2 580 0

Боядисването на косата може да причини рак?

  • боя-
  • боядисана коса-
  • често-
  • рак-
  • рак на гърдата-
  • боя за коса

Британски специалист съветва жените да боядисват косата си не повече от 6 пъти годишно

Всички знаем за вредата, която боите за коса могат да нанесат, но едва ли сте предполагали, че честата употреба на боя за коса може да стане причина за развитието на рак.

Британски специалист съветва жените да боядисват косата си не повече от 6 пъти годишно и то с натурални продукти, ако не искат да заболеят от рак, пише в. Daily Mail.

Проф. Кефа Мокбел е хирург в болницата "Принцеса Грейс" в Лондон. Според него жените, които боядисват косите си, увеличават риска да заболеят от рак на гърдата с 14 %. Ето защо той съветва дамите да намалят до минимум използването на синтетични бои и да се обърнат към натуралните оцветители като къна, шипка и червено цвекло.

Професорът препоръчва на жените над 40 години да се подлагат на редовни прегледи за рак на гърдата.

Д-р Мокбел посочва и кои синтетични бои са най-безопасни. Те трябва да съдържат под 2 % ароматни аминосъединения от рода на PPD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА