3 531 2

8 храни, които белим и режем грешно

Подготовката често отнема много повече време от самото готвене

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

За да приготвите наистина вкусно ястие, първо е нужно да подготвите и нарежете всички продукти, а това често отнема доста време и за много от нас е най-досадната част от готвенето.

Често белим и режем продуктите по непрактичен начин, което отнема повече време и ни изнервя допълнително.

Ето няколко полезни трика, които ще ви помогнат лесно и бързо да се справите с тази стъпка от кулинарното изкуство:

Печени чушки


За да обелите по-лесно чушките, най-добре ги намажете с някаква мазнина (зехтин или олио) преди да ги изпечете.

Сурови чушки


Прост начин да се отървете от неприятните семки само с едно движение.

Диня


Може лесно да сервирате динята с помощта на дълбока купа.

Варени картофи

Поставете топлите варени картофи в купа с ледена вода. Само след няколко минути ще може лесно да ги обелите с помощта на ръцете.

Кромид лук


Достатъчно е само да разрежете главата на лука на две, за да го обелите лесно и бързо.

Чери домати, маслини, плодове


Притеснете ги между 2 плочи (чинии) и с един замах ще ги разрежете на половина.

Грейпфрут


Можете да нарежете всеки цитрус на малки парченца, използвайки този метод.

Тиквички и тиква



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 08:19  23.10.17
    Тиквите ги беля точно така, а за чушките жената си има търбушилник, ако се нарежат на влизат като хората в чушкопека.

    Коментиран от #2

  • Zax
    Отговор
    2 12:33  23.10.17

    До коментар #1 от "Morgoth":

    То за чушкопека е съвсем отделна исторя :) Тия там нямат чушкопеци и за това режат чушките като варвари!

Напиши коментар:


Публикувай