490 3

Левитираща храна скоро може сама да долита в устата ви (ВИДЕО)

Учените твърдят, че чрез тази научнофантастична технология, храната става и по-вкусна

Милена Трачева

Оставете приборите за хранене, защото в близко бъдеще храната сама ще долита в устата ви.

Британски учени са открили, че с помощта на високочестотни звукови вълни, могат да накарат всяка вкуснотия да полети и сама да влезе в устата ви, пише Daily Mail.

Освен това, изследователският екип от лаборатория SCHI в Университета в Съсекс твърди, че храната става по-вкусна чрез процеса, който те наричат "безконтактна система за доставка на храна".

Има обаче, една уловка — летящата храна не може да бъде по-голяма от грахово зрънце. Но това също си е забележително постижение все пак.

"Това е по-скоро нещо, което бихте използвали, когато искате да добавите малко вкус", споделя пред в. Times д-р Мариана Обръст от университета в Съсекс.

В рамките на експериментите, тя и нейният екип е използвал високочестотни звукови вълни. Парченцата храна се поставят в специална клетка, в която изпадат в безтегловност.

Чи Тан Ви, друг член на екипа, споделя още нещо интересно — левитацията прави вкуса на храната различен.

"Сладките храни стават по-сладки, а горчивите храни… ами невероятно, но те стават по-приятни на вкус", казва той.

Новата разработка може да има приложение в практиката и чрез нея децата да взимат горчивите хапчетата или да бъдат подлъгани да консумират зеленчуци.

Учените смятат, че увлечени в забавлението, децата няма да се поколебаят да посегнат на неща, които в други случаи биха отказали, защото са "гадни".

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 14:28  23.10.17
  Значи да чакаме да се получи че всичко, дето лети се яде :)
 • чвор
  Отговор
  2 12:10  24.10.17
  Извинете, но това го зная от години... Например, въпреки, че имам мрежа против комари на прозореца, в стаята ми постоянно влиза летяща храна... Просто винаги има по няколка тлъсти мухи и комари. Явно влизат, когато влизам в апартамента през вратата, като сръбски партизани влизат в секс-шоп да пазарят? Лошото е, че напират към устата ми, когато не съм настроен да ям, но и въобще не си падам по тая храна - все пак не съм виетнамец, а местен парапитек, свикнал с бързи закуски.
 • Радо
  Отговор
  3 12:28  24.10.17
  Ми аз късно вечер гледам такива филми, в които накрая повечето дами се хранят с левитираща храна.

Напиши коментар:


Публикувай