1 317 5

Героизъм: Мъж се хвърли от пристан, за да спаси... чайка (ВИДЕО)

Птицата щяла да се удави

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Мъж рискува живота си, за да спаси от удавяне... чайка!

Служител на ресторант в Нова Скотия е бил заснет как се хвърля от пристанищен кей във водата, за да помогне на чайка, заплела се в рибарска мрежа.

Видеоклипът, публикуван в YouTube, показва как Ерик Нолан скача от кея на пристанището на Халифакс и се устремява към бедстващата птица.

Докато бил на работа, Нолан забелязал чайката, която се мъчела да се освободи от кордата на мрежа, опъната между ресторанта и морския музея.

"Тутакси съблякох униформата и скочих във водата, доплувах до там, уверих се, че няма да ме нападне и няма нищо против компанията ми", разказва спасителят на чайки пред CBC News.

След като я освободил с помощта на нож, с който срязал внимателно кордата около крилото и измъкнал от краката ѝ забитите рибарски куки, Нолан хванал птицата и доплувал с нея обратно до брега.

"След като го я освободих очаквах, че ще отлети, но не стана така"", разказва той. "Мислех си: "О, не! Наистина ли скочих в пристанището, за да спася мъртва птица? Или аз я убих?"

Все пак птицата била жива и показала признаци на живот щом била оставена на сушата.

"Тя се размърда и после обърна главата си към мен и впери втренчен поглед", разказва още мъжът, който предал чайката на ветеринари от доброволческа организация за защита на животните, които по-късно му се обадили, за да му съобщят, че пернатото е било успешно пуснато на свобода.

Канада


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  1 18:56  23.10.17
  това не е чайка а е гларус този няма акъл да влиза в студента вода можеше да се обади на брегова охрана с лодка да отидат там добре че не го набара някоя акула
 • ИЗВЪН
  Отговор
  2 20:09  23.10.17
  Около бреговете на Канада... близо до Халифакс, акула ??? Вероятно, акула там може да се види, колкото и кенгуро на Антарктида . Но това, съвсем не пречи да се пишат коментари ... хи хи хи
 • München
  Отговор
  3 20:33  23.10.17
  Студена вода и акула.....
 • аУУУ....
  Отговор
  4 21:51  23.10.17
  На това му се вика ТЪПИЗЪМ, бе да ходи да спасява рибите да не ср удавят.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  5 22:32  23.10.17
  Достоен кандидат за Дарвин.

Напиши коментар:


Публикувай