1 013 1

Най-скъпата дамска чанта в света се продава на търг (ВИДЕО)

Аксесоарът е изработен от злато и инкрустиран с хиляди диаманти

Снимка Архив АР/БТА
Снимка Архив АР/БТА
Милена Трачева

Най-скъпата дамска чанта на света ще бъде продадена на търг. Новината съобщи британското издание Guardian, позовавайки се на аукционната къща Christie's, която ще организира наддаването.

Аксесоарът, който е във формата на сърце струва 3,8 милиона долара. Въпреки това, експерти са на мнение, че скъпоценната чантичка би могла да се продаде за двойно по-висока сума.

Чантата носи името "Диамантът от 1001 нощи" и е дело на швейцарския бижутер от арабски произход Робърт Муавад. През 2010 година тя бе продадена за сумата от 3,8 милиона долара и с това влезе в Книгата на рекордите на Гинес.

Снимка: Christie's

Творението е от 18-каратово злато и е инкрустирано с 4517 диаманта — 105 жълти, 56 розови и 4356 бели. Скъпоценните камъни са с общо тегло 381,92 карата.

Снимка: Christie's

За създаването на дамската чанта са се трудили 10 от най-добрите ювелири, които работили над нея сумарно 8800 часа — равняващи се на 367 дни непрекъсната работа.

Чанта, която Christie's нарича "шедьовър обсипан със скъпоценни камъни", в момента се намира в Хонконг, където ще остане до 26 октомври. След това ще бъде показана в Женева и Лондон.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Веселина
    Отговор
    1 15:35  24.10.17
    Лудост,отвратително безумие.Чантичка струваща милиони и на всичко отгоре пълен кич.Ако не се знае, че е от една дузина диаманти ще е направо грозна.Кървави диаманти.

Напиши коментар:


Публикувай