24 Октомври, 2017 18:01 2 902 3

Мъж спаси игуана, плуваща насред океана (ВИДЕО)

  • плува-
  • спасена-
  • океан-
  • флорида-
  • куба-
  • каякар-
  • игуана

Игуаната била изтощена от плуване и въпреки това не се предавала

Невероятната история на игуаната-плувец е била заснета и качена в интернет миналата седмица.

Видеоклипът, от мъжа, който случайно се оказал на точното място и точния момент, за да спаси бедстващия гущер, който бил на края на силите си.

Прибирайки се от дълго плаване с каяк в открития океан мъжът, който е заснел видеото, забелязал нещо да плава във водата на около 6,5 километра от бреговете на Кий Уест, Флорида.

"Прибирах се от дълго океанско пътешествие с каяк, когато забелязах, че в далечината плава нещо със странна форма. Всичко, което виждах, бяха множеството перки, които стичаха над водата, така че реших, че е палмов лист, но все пак не ми изглеждаше съвсем вярно. Ето защо спрях, за да го огледам по-добре и в този момент забелязах, че нещото започна да плува", разказва мъжът.

Когато се вгледал по-внимателно видял, че това е игуана. Мъжът извадил камерата си и записал необичайната среща.

"Приятел, какво правиш чак тук? Загуби ли се или какво?", пита каякарят и предлага на гущера да го откара до брега. Той се приближава към игуаната и протяга към нея греблото си, за да ѝ помогне да се покатери при него, без да падне.

"Не се паникьосвай и не скачай във водата иначе ще те оставя тук", шегува се мъжът, докато игуаната се настанява удобно върху лодката.

"Беше доста невероятно да видя този приятел толкова далеч от брега. Виждал съм много игуани да плуват край бреговете на островите, но никога толкова навътре в открити води", казва още мъжът, според когото, животинката се е оказала в капана на отдръпващия се прилив, който я е издърпал към открития океан.

"Ако не бях минал случайно, най-вероятно щеше да умре там, тъй като течението щеше да го тласка на изток и шансът да стигне обратно до брега бе много малък. Но знае ли човек. Току виж това е нещо нормално за тази игуана и плуването между Куба и САЩ е част от ежедневните ѝ занимания", шегува се той.

Когато каякът достигнал на няколко метра от мангровите дървета край брега, игуаната скочила във водата и заплувала към тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Насо

    12 1 Отговор
    Евала приятели до гроб.
  • 2 ГОСТ

    5 1 Отговор
    е така живея хората
    ееее ако бяхме хора....
  • 3 racer

    4 2 Отговор
    Какви хора! Ние сме гниди, роби прости.