493 3

Хиляди пеликани получават безплатен обяд в Израел (СНИМКИ)

Ако не бъдат хранени, птиците могат да нанесат огромни щети

Милена Трачева

Десетки хиляди мигриращи пеликани получиха безплатен обяд в Израел.

Всяка година през територията на Израел прелитат приблизително между 75 000 и 100 000 птици, които са напуснали местообитанията си в Южна Европа, за да прекарат зимата в Централна Африка.

Посещението на тези десетки хиляди мигриращи пеликани може и да е невероятен подарък за любителите на птици, но не и за израелските природозащитници, собствениците на рибарници.

Краткото спиране за отдих и закуска, което ятата правят в язовир "Мишмар Хашарон", може да им излезе твърде скъпо.

За да опазят местното рибно богатство и поминъка на местните хора, израелските власти са взели решение да предоставят безплатен обяд на птиците.

За целта природозащитници и служители от язовира "Мишмар Хашарон" хранят птиците с шест тона риба три до четири пъти седмично, по време на тримесечната им миграция над Израел.

Израел


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сссс
  Отговор
  1 17:25  27.10.17
  Живота на животните е по ценен от живота на хората, от Палестина ,и от Ирак,и от Мианмар,и на всякъде ,където се пролива НЕВИННА мусюлманска кръв.Кажете къде е справедливостта на земята?
 • Кирил
  Отговор
  2 13:44  28.10.17
  Мюсулманите не са невинни.Избиват хора без причина-в името на алах. Арабите избиват евреи без причина-жени,деца,мъже,колят,взривяват се. Арабите имат вина за много погубени и невинни човешки животи и в Европа и без причина. Арабите са чума. До преди години избиваха само невинни евреи,сега вече избиват и невинни европейци. Арабите обявяват тихомълком МРЪСНА ВОЙНА. Мразя ви араби гадни палестински а и всякаквата арабска стволач!!!
 • знам
  Отговор
  3 16:37  29.10.17
  а дядоти беше арабин

Напиши коментар:


Публикувай