Last news in Fakti

31 Октомври, 2017 12:47 1 239 1

Спират "Къща от карти" след обвиненията срещу Кевин Спейси

  • кевин спейси-
  • къща от карти-
  • обвинения-
  • призна-
  • сексуален тормоз-
  • обвинение-
  • актьор-
  • антъни рап-
  • сексуално посегателство-
  • сериал

Обявяването на решението за края на култовата политическа драма случайно дойде в неподходящ момент

Номинираната за награда Еми политическа драма "Къща от карти" ще бъде свалена от ефир, след края на предстоящия шести сезон. Това обявиха от компанията Netflix, на фона на обвиненията в сексуално посегателство срещу актьора в главната роля — Кевин Спейси.

Последните епизоди на телевизионния сериал, в които Спейси и Робин Райт са безмилостни политически кукловоди в правителството на Съединените щати, ще бъдат излъчени през 2018 г.

Новините за края на култовия сериал дойде по-малко от 24 часа след като Спейси публично отговори на твърденията, че през 1986 г. се е възползвал от 14-годишен актьор и е упражнил сексуален натиск върху него.

Тези обвинения дойдоха лично от "жертвата" — актьора Антъни Рап, когото зрителите познават с ролята му в научнофантастичната лента Star Trek: Discovery. Рап разказа за това свое преживяване, случило се преди повече от 30 години, но оставило траен белег в съзнанието му, в понеделник, в интервю за Buzzfeed.

Спейси отговори с публично изявление в Twitter, поднасяйки най-искрени извинения. Той заяви, че не си спомня инцидента, но ако наистина се е случил, то той "би могъл да се опише като напълно неподходящо пиянско поведение."

Media Rights Capital и Netflix, създателите на "Къща от карти", също направиха изявление в понеделник, в отговор на обвиненията срещу главния им актьор в сериала, заявявайки, че са "дълбоко разтревожени" от новината.

"В отговор на разкритията от миналата вечер, шефовете на двете компании пристигнаха в Балтимор този следобед, за да се срещнат с екипа на сериала и да се уверят, че сред тях все още цари атмосфера на сигурност и се чувстват подкрепяни. Както беше планирано по-рано, Кевин Спейси не беше на снимачната площадка по това време", се казва в изявлението.

Говорителят на Netflix потвърди пред Guardian, че решението за прекратяване на шоуто е било направено месеци по-рано и няма нищо общо с обвиненията срещу Спейси.

Политическата драма "Къща от карти", започва да се излъчва през 2013 година. През годините шоуто бе номинирано за 33 награди "Еми" и 8 награди "Златен глобус", а Спейси и Райт спечелиха награди "Златен глобус" за най-добър актьор и актриса за ролите си в сериала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 0 Отговор
    Отмъщение на пе....четта и ку......тата в Холивуд