1 186 1

Маймунката Айнщайн прилича на великия физик не само по името (ВИДЕО)

Мъникът е от редкия вид памукоглав тамарин

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Маймунка, която много напомня за прочутия физик Алберт Айнщайн, заради рошавата си прическа, стана новата атракция в зоологическата градина на сибирския град Красноярск. Заради приликата на животинчето с автора на теорията на относителността, то е кръстено Айнщайн.

Маймунката е от породата памукоглав тамарин и макар съвсем от скоро да е част от обитателите на зоопарка, тя очарова посетители и служители с пухкавата си рошава прическа и жизнерадостен нрав.

Памукоглавият тамарин е вид дребна южноамериканска маймуна, която се среща единствено в Колумбия. Тези маймуни са един от 25-те вида примати, класифицирани като критично застрашени. На свобода днес живеят около 6000 индивида. Причината, тази симпатична маймунка да е поставена в една от най-рисковите категории от червения списък на Международния съюз за защита на природата, са бракониерството и дърводобива, който е унищожил около три четвърти от местообитанията ѝ.

В момента зоологическата градина в Красноярск е ангажирана с важен казус — търсене на подходяща съпруга за Айнщайн, с която да продължат рода.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 09:00  01.11.17
    Това не прилича на маймуна, а на някакво друго животно. Предните му лапи не са като на маймина !

Напиши коментар:


Публикувай