6 800 3

Бременна жена забременя още веднъж (ВИДЕО)

Младата майка забременяла, докато износвала бъдещото дете на бездетна двойка

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Невероятната история на една американка, която забременяла докато вече носела в утробата си дете, бе разкрита наскоро от самата нея. Странната бременност довела до раждането на две деца, заченати по различно време от двама различни бащи.

За изключително рядкото явление съобщава американският телевизионен канал ABC News.

31-годишната Джесика Алън от Калифорния решила да стане сурогатна майка и да износи бебето на безплодна двойка от Китай срещу сумата от 30 000 долара, съобщава The New York Post.

Калифорния е един от малкото американски щати, където съществуват законни програми за сурогатна търговия, посредством които жени износват децата на чужди родители срещу заплащане.

Шест седмици след успешната ин витро процедура, извършена през април 2016 г., Джесика отишла на видеозон и лекарите ѝ съобщили, че бебетата са две. Първоначално специалистите предположили, че жената е бременна с близнаци. Съответно и заплащането, което тя получавала от китайското семейство се увеличило с 5000 долара, за второто бебе.

След цезаровото сечение обаче, лекарите забелязали, че едното бебе е доста по-леко от другото. След ДНК тест станало ясно, че баща на едното дете е приятелят на Джесика. Въпреки контрацептивите, които използвала по време на бременността, тя все пак била забременяла.

"Не знам как да го опиша ... ние бяхме поразени. Гледахме се и се питахме: 'Как се случи това?'", разказва Джесика пред телевизионния канал.

Според подписания договор с китайското семейство обаче, жената трябвало да даде и двете момченца.

След 3-месечна борба за родителските права, родното бебе на Джесика вече живее с биологичните си родители.

Феноменът, при който жена може да забременее от двама различни мъже, се нарича суперфетация и са известни само шепа подобни случа, може би защото зачеването трябва да стане в рамките на 12-24 часа.

Има редки случаи обаче, при които е възможно да съзрее нова яйцеклетка — процес, обикновено спиран от хормони, отделящи се в организма на вече бременната жена — и ако яйцеклетката е оплодена, жената ще износва два плода с разлика във възрастта от една седмица, а понякога дори повече от месец. Казано по-просто — жената може с една бременност да износи деца от двама различни бащи. Подобно нещо не е рядкост в животинския свят и се наблюдава при мишките, конете, овцете, кенгурата и зайците.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван Господинов
  Отговор
  1 21:27  03.11.17
  Историята на една кофа пълна с боклуци
 • Ирина
  Отговор
  2 21:56  03.11.17
  хм... нещо не е редно в тази информация. Първо, как ще пие контрацептиви при положението, че е бременна...???!!! ... т.к. е известно, че увреждат плода!
 • Редактор
  Отговор
  3 23:07  03.11.17
  Миленчееее, Миленчееее, не си разказвай сънищата в новинарски сайт, моето момиче! Като се събуди краката ти студени ли бяха? Преди публикуването на поредната глупост, добре е да се консултираш със специалист!

Напиши коментар:


Публикувай