3 Ноември, 2017 15:18 17 469 4

Бременна жена забременя още веднъж (ВИДЕО)

  • майка-
  • бременна-
  • забременя-
  • безплодна двойка-
  • бебета-
  • ин витро-
  • сурогатна майка-
  • родителски права

Младата майка забременяла, докато износвала бъдещото дете на бездетна двойка

Бременна жена забременя още веднъж (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Невероятната история на една американка, която забременяла докато вече носела в утробата си дете, бе разкрита наскоро от самата нея. Странната бременност довела до раждането на две деца, заченати по различно време от двама различни бащи.

За изключително рядкото явление съобщава американският телевизионен канал ABC News.

31-годишната Джесика Алън от Калифорния решила да стане сурогатна майка и да износи бебето на безплодна двойка от Китай срещу сумата от 30 000 долара, съобщава The New York Post.

Калифорния е един от малкото американски щати, където съществуват законни програми за сурогатна търговия, посредством които жени износват децата на чужди родители срещу заплащане.

Шест седмици след успешната ин витро процедура, извършена през април 2016 г., Джесика отишла на видеозон и лекарите ѝ съобщили, че бебетата са две. Първоначално специалистите предположили, че жената е бременна с близнаци. Съответно и заплащането, което тя получавала от китайското семейство се увеличило с 5000 долара, за второто бебе.

След цезаровото сечение обаче, лекарите забелязали, че едното бебе е доста по-леко от другото. След ДНК тест станало ясно, че баща на едното дете е приятелят на Джесика. Въпреки контрацептивите, които използвала по време на бременността, тя все пак била забременяла.

"Не знам как да го опиша ... ние бяхме поразени. Гледахме се и се питахме: 'Как се случи това?'", разказва Джесика пред телевизионния канал.

Според подписания договор с китайското семейство обаче, жената трябвало да даде и двете момченца.

След 3-месечна борба за родителските права, родното бебе на Джесика вече живее с биологичните си родители.

Феноменът, при който жена може да забременее от двама различни мъже, се нарича суперфетация и са известни само шепа подобни случа, може би защото зачеването трябва да стане в рамките на 12-24 часа.

Има редки случаи обаче, при които е възможно да съзрее нова яйцеклетка — процес, обикновено спиран от хормони, отделящи се в организма на вече бременната жена — и ако яйцеклетката е оплодена, жената ще износва два плода с разлика във възрастта от една седмица, а понякога дори повече от месец. Казано по-просто — жената може с една бременност да износи деца от двама различни бащи. Подобно нещо не е рядкост в животинския свят и се наблюдава при мишките, конете, овцете, кенгурата и зайците.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    15 1 Отговор
    Историята на една кофа пълна с боклуци
  • 2 Ирина

    17 3 Отговор
    хм... нещо не е редно в тази информация. Първо, как ще пие контрацептиви при положението, че е бременна...???!!! ... т.к. е известно, че увреждат плода!

    Коментиран от #4

  • 3 Редактор

    10 1 Отговор
    Миленчееее, Миленчееее, не си разказвай сънищата в новинарски сайт, моето момиче! Като се събуди краката ти студени ли бяха?
    Преди публикуването на поредната глупост, добре е да се консултираш със специалист!
  • 4 Аззззз

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ирина":

    Ирина, никъде не пише, че става въпрос за орални контрацептиви. Презервативите също са контрацептиви...