7 Ноември, 2017 05:45 9 616 0

5 топли напитки за отслабване, вместо диета

  • топли напитки-
  • заместват-
  • топли-
  • напитки-
  • отслабване-
  • диета-
  • зелено кафе-
  • канела-
  • чай-
  • джинджифил-
  • лимон-
  • мента

С настъпването на студените месеци, все по-актуални стават топлите напитки. Освен да ни сгряват, хидратират и енергизират, някои от тях могат да помогнат и в борбата с килограмите.

Запознайте се с тях:

Зелено кафе

Според диетолози, зелените зърна от кафе помагат значително за намаляването на излишните килограми. В изследване, направено, с цел да бъде проверена достоверността на твърдението, са участвали 16 млади жени между 22 и 26 години, които приемали екстракт от семената на кафето в продължение на 22 седмици. Жените са редували 700 мг кафе с висока доза — 1050 мг. След приключването на периода жените загубили средно по 8 кг за 22 седмици.

Специалистите смятат, че ефектът на зърната от зелено кафе е свързан с веществото, наречено хлорогенова киселина, която се съдържа в неизпеченото кафе. При обработка на температура от 240-250 градуса по Целзий, зърната запазват хлорогеновата киселина, която гарантира по-бързото разграждане на мазнините.

Чай с канела

Чаят от канела е ефективен начин да свалите няколко килограма. Повечето специалисти за здравословно хранене препоръчват приема на чай от канела да става сутрин на гладно още преди закуската и вечер поне един час след вечеря. След вечерния чай не трябва да се консумира нищо повече.
Има различни методи за приготвянето на чая с канела и рецепти. При един от класическите методи, използван от много жени, се прибавя и мед, след като чаят от канела изстине за поне 30 минути. Това е важно правило, без значение дали говорим за чай от канела или друг вид чай. Горещата вода разрушава ензимния състав на меда и по този начин се губят неговите ценни и полезни свойства.

Зелен чай

Зеленият чай е отличен източник на антиоксиданти и по-специално катехини и е втората най-предпочитана напитка в световен мащаб след водата. Ново проучване на учените от университета Англия Ръскин показва, че зеленият чай наистина помага за отслабване, ако се комбинира с упражнения.

За да изпитат теорията, изследователите дали капсули екстракт от зелен чай без кофеин на 7 от 14-те доброволци. Останалите получили плацебо. Капсулите съдържали 571 мг екстракт от зелен чай без кофеин. Според резултатите от проучването хората, които са приели екстракта от зелен чай, са намалили телесните си мазнини с 1,63%, в сравнение с останалите, които са взели плацебо.
Правилният начин за приготвянето на зеления чай е следният: сложете вода на котлона, но не позволявайте тя да кипне напълно. В момента, в който започнат да се формират малки балончета, залейте торбичката чай с нея.

Джинджифил и лимон

Ако искате да не гладувате, може да опитате здравословното отслабване с джинджифил и лимон. Джинджифилът е известен с това, че подобрява храносмилането и ускорява изгарянето на мазнини, а освен това разширява кръвоносните съдове, засилва метаболизма, като с това помага токсините от тялото да бъдат изведени извън него.
Ето и три лесни стъпки за приготвянето му: Поставяме в термос 1-2 супени лъжици прясно настърган корен от джинджифил (предварително измит и обелен), след което го залейте с около литър и половина гореща вода. Затворете термоса и оставете така да престои 5-6 часа.

Чай от мента

Подобно на зеления, ментовият чай също ускоряват храносмилателните процеси и по този начин помагат да изгаряте повече калории. Чаят от мента е отличен избор за страдащите от лошо храносмилане или чревни инфекции, като в допълнение подобрява имунитета и има антиракови свойства. Друг плюс на ментовия чай е, че е еднакво освежаващ и ефективен както горещ, така и охладен.
За да го приготвите, сложете 1 с. л. пресни или сухи листа от мента във вряща вода и ги оставете да поврят 4-5 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА