9 055 8

Лъв нападна автомобил, в опит да впечатли женска (ВИДЕО)

Удивителната случка е била заснета от турист в националния парк на Южна Африка

Милена Трачева

Удивителни кадри на лъв, който напада автомобил, бяха заснети от турист в националния парк на Южна Африка.

29-годишният Марк Уилямс, чието видео бе публикувано в YouTube от Kruger Sightings, разказва как успял да улови момента, в който възрастен мъжки лъв атакува спряла кола, в опит да впечатли своята бъдеща половинка.

Мъжът карал по път H12, близо до Скукуза в Националния парк Крюгер, когато видял няколко спрели автомобила, чиито пътници наблюдавали един мъжки и един женски лъв, които стояли на пътя.

Мъжкият лъв се опитвал да се чифтоса с женската, която обаче отказвала да го допусне до себе си и всеки негов опит бивал посрещнат със страховит рев.

След поредния си неуспех, мъжкият изведнъж се отдалечи от женската и се засили към най-близката кола", разказва мъжът, който моментално извадил видеокамерата си и започнал да снима.

"За щастие бях достатъчно бърз, за да заснема как лъвът напада колата и после се обръща към лъвицата, сякаш търсейки нейното одобрение. Все едно искаше да каже: "Виж колко съм смел". Хората в колата не бяха направили нищо, за да провокират хищника и за щастие превозното им средство беше с покрив, защото в противен случай можеха да пострадат. Очевидно тяхната кола се намираше най-близо до лъва, който с действията си искаше да впечатли женската", разказва Уилямс, който допълва, че макар стреснати и изплашени, хората от автомобила били невредими.

След демонстрацията на сила, лъвът се успокоил, но за кратко, защото няколко минути по-късно се насочил към друго превозно средство — този път открит джип за сафари.

"За щастие шофьорът имаше светкавични рефлекси и щом видя, че лъвът се е втренчил в джипа той запали двигателя и потегли", продължава разказа си туристът, допълвайки, че "вероятно, благодарение на своите бързи рефлекси и съобразителност, той успя да спаси няколко живота".

За съжаление на интернет потребителите обаче, Уилямс не успял да заснеме втората лъвска атака.

Южна Африка


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • OMG WTF
  Отговор
  1 15:27  09.11.17
  И естествено, най-важният въпрос остана без отговор. А именно нае*а ли лъвът лъвицата, или не я нае*а?
 • един
  Отговор
  2 15:53  09.11.17
  Не че лъва е демонстрирал сила, просто иска да каже на зяпачите да се махнат, че му пречат да осъществи половия си акт на спокойствие. Затова и лъвицата не му пуска, притеснява се жената все пак.

  Коментиран от #3

 • National Geographic
  Отговор
  3 15:59  09.11.17

  До коментар #2 от "един":

  Не виждам от какво трябва да се притеснява?! Тук в България се е.ът под път и на път.А в Народното събрание даже може да се види и еднополова любофф.
 • Ал Купоне
  Отговор
  4 19:03  09.11.17
  Никакво нападение не видях просто котарака с грива, искаше да си поиграе !

 • Гост
  Отговор
  5 20:31  09.11.17
  Това е нещо обичайно в Крюгер парк. И за това е забранено излизането от колите. Само на обозначените места може.
 • Бат Мишо
  Отговор
  6 22:24  09.11.17
  ще умра от яд ,че няма лъвове тука..... мене един глиган ме е атакувал, ама отде да знае сиромаха ,че пушката седи озаде седалките сглобена с патроните в цевите
 • 7 00:38  10.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Руско
  Отговор
  8 00:39  10.11.17
  Които са

Напиши коментар:


Публикувай