1 761 9

Топ 5 на най-лошите любовни съвети

Събина Андреева

Въпреки че любимите ни хора ни мислят доброто, дори и най-искрените думи понякога могат да повлияят негативно на отношенията ни.
Наслушали сме се на съвети, затова днес ще ви изброим онези, които всъщност са лоши за вас. Ето ги и тях:

1. „Трябва да намериш някой по-добър за теб.“
Ако сте във връзка, заради лична облага, може би сте на погрешен път. Търсенето на лична изгода, според психолозите, не е адекватна причина за започване или прекратяване на връзка. Така покварявате генерално гледната си точка към връзките и се обричате на провали.
2. „Покажи му/ѝ кой е шефът. Не се давай без бой!“
Първо, партньорите имат различни отговорности във връзката и е нормално да си разменят водещите роли от време на време. Само взаимното разбиране и уважение може да направи брака добър и силен.
3. „Настоявай партньорът ти да бъде романтичен!“
Психолозите са съгласни, че има определен романтичен период във всяка връзка, който отминава след време. Партньорите не могат да живеят сякаш са в романтична комедия постоянно.
Затова не може да искаш от партньора си да бъде романтичен постоянно. Всяка връзка се развива с различно темпо.
4. „Замълчи си, не влошавай нещата.“
Невъзможно е да не влезеш в конфликт, докато си във връзка. Но е по-добре да разрешавате конфликтите, когато настъпят. Не потискайте чувствата са и не чакайте, докато избухнат.
5. „Гледай и се учи“
Да учите с примера си работи при децата, но не и при партньорите. Вие не сте дете, нито пък той/тя – не е необходимо да повтаряте нечие чуждо поведение.
Когато бракът ви страда, не копирайте това, което правят другите семейства. Може пък да повторите някои от грешките, които те са допускали.

Вие знаете най-добре какво се случва вътре във връзката ви.
Тогава защо слушаме думи, които не ни носят добро? Може би защото дълбоко в себе си вярваме, че хората виждат по-добре какво се случва отстрани, и така ни дават рационални съвети.
Но това е много подвеждащо чувство, защото всяка връзка е сложна по своему и пълни с детайли, които никой друг не знае, освен партньорите. Ето затова трябва да слушате само себе си и сърцето си.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 22:06  09.11.17
  !!!!Най лошия съвет е да слушаш майка си до всчки кифли без мнение, НИКОГА НЕ СЛУШАЙТЕ МАЙКА СИ когато става въпрос за мъже!!!!!

  Коментиран от #2, #4

 • Vulpes
  Отговор
  2 22:19  09.11.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Същото важи и за мъжете! Да не слушат майките си...

  Коментиран от #3

 • Бесен Язовец
  Отговор
  3 22:29  09.11.17

  До коментар #2 от "Vulpes":

  Така е : До всички охлюви не слушайте майките си когато става въпрос за мацки
 • Майка съм
  Отговор
  4 00:16  10.11.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  И майките , какво...???... Да се правим , че не чуваме , не виждаме и да не говорим... Аз пък ще възпитавам дъщеря си , ще и говоря...Защото много я обичам и ми е най-скъпото човече на този свят...Ще и давам съвети и ще я подкрепям винаги !

  Коментиран от #5


 • Бесен Язовец
  Отговор
  5 00:38  10.11.17

  До коментар #4 от "Майка съм":

  Еми като и натрапваш някой който тя не иска що не си лигнеш ти с него като толкова мн.го харесваш и не оставиш шеркати да си намери някой по неин вкус а не по твой

  Коментиран от #6

 • Майка съм
  Отговор
  6 01:03  10.11.17

  До коментар #5 от "Бесен Язовец":

  Нищо няма да и натрапвам..Ще я съветвам и подкрепям . Имам опит и поглед отстрани... Но всъщност , докато дойде този момент да си избира някой , тя ще е подготвена и разумна.

  Коментиран от #7

 • Бесен Язовец
  Отговор
  7 01:11  10.11.17

  До коментар #6 от "Майка съм":

  И как точно ще я съветваш ? Тоя става др. не става

  Коментиран от #8

 • Майка съм
  Отговор
  8 01:24  10.11.17

  До коментар #7 от "Бесен Язовец":

  Обективно и прецизно !
 • Кака Гинка
  Отговор
  9 02:28  11.11.17
  И аз съм майка.И понеже имах късмета да родя и възпитам много интелигентен син,никога не е имало нужда да се бъркам:все едно дали става дума за избор на професия,приятели или жени.И съм много доволна - той винаги знае какво прави!

Напиши коментар:


Публикувай