870 0

Истинският "Железен човек" кацна в книгата на Гинес с реактивната раница ВИДЕО

Ричард Браунинг прелетя над езеро в Англия, развивайки скорост от 51 км/ч

Милена Трачева

Британец, облечен в костюм, който много напомня на Железния човек, подобри световния рекорд за скорост с реактивна раница, съобщи Newsweek.

Ричард Браунинг, основател и главен тестов пилот на Gravity Industries, извърши полета с необикновеното устройство в четвъртък, Деня на световните рекорди на Гинес.

Той разви скорост от 51 километра в час или 32.02 мили в час, прелитайки над езеро в парка "Лагуна" в Рийдинг, Англия.

Това негово постижение му осигури място в книгата на рекордите на Гинес и го превърна в първия човек в историята, развивал най-голяма скорост с реактивна раница на гърба си.

Рекордът бе поставен при третия му и последен опит, който приключи с потапянето му в езерото.

Браунинг обаче не е само пилотът поставил рекорда с реактивната раница. Той също така е и изобретателят, измислил и създал устройството. Той се надява творението му да влезе в масова употреба в близкото бъдеще.

Изобретателят каза, че костюмът му, контролиран изцяло чрез движенията на човешкото тяло, съдържа шест газови турбина с керосин.

Припомняме, че Браунинг представи своята реактивна раница през пролетта. Още тогава той бе наречен "Железният човек", а днешното му изпълнение му спечели още по-впечатляващото прозвище — "Истинският Железен човек".

След като постави световния рекорд, Браунинг заяви пред медиите, че е изключително щастлив от постижението си. Той допълни, че уникалното творение е една нова възможност, която трябва да се признае и празнува по целия свят.

Костюмът е конструиран така, че да изстреля човека вертикално нагоре. Раницата се управлява чрез движения на ръцете. Пилотът следи разхода си на гориво върху малък екран, инсталиран в шлема му.

Изобретението струва 40 000 паунда.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай