1 712 3

Котка, заподозряна в опит за убийство

Възрастна жена от Япония била нападната и тежко ранена в собствения ѝ дом

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Разследване на опит за убийство, отведе японската полиция до странен заподозрян — бездомна котка.

82-годишната Маюко Мацумото, която за малко да се прости с живота си, била открита окървавена в дома ѝ, в планински район, в южната част на Япония, съобщава Kyodo News.

Когато дъщеря ѝ отишла да я види, тя открила възрастната си майка да лежи в локва кръв, а по лицето ѝ имало повече от 20 дълбоки разреза.

Възрастната жена, която вече не може да говори, трябвало да получи незабавна медицинска помощ, заради загубата на кръв и сериозността на нараняванията.

"Когато я открихме, кръвта покриваше цялото ѝ лице. Бях ужасена, не знаех какво се е случило", разказва дъщерята на Мацумото пред местния телевизионен оператор RKK.

След като видели раните на жената, от полицията започнали официално разследване на опит за убийство. По време на разследването обаче, те не открили никакви следи или доказателства, че някой е влязъл с взлом и е нападнал 82-годишната старица в дома ѝ.

В крайна сметка, служителите на реда осъзнали, че раните на Мацумото повече приличат на одрасквания от нокти, отколкото на порезни рани. Ето защо насочили вниманието си към бездомните котки в района и не след дълго открили следи от кръв по една от тях.

Анализът на кръвта показал, че е човешка и принадлежи на жертвата, пише вестник Nishinippon Shimbun.

Япония


Още по темата

 • Лодка на смъртта изплува край Япония

  Лодка на смъртта изплува край Япония

  Край бреговете на Япония откриха изхвърлена дървена лодка, съобщи РИА Новости. Лодката е била открита край град Ог, префектура Акита. В нея е има ...
  27.11.2017
  10 462
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хър мър
  Отговор
  1 18:34  12.11.17
  Не е невероятно има подобен докумениран случай с фатален край макар в него котката да е била домашна и собственост на възрастна жена, която я е отгледала от малко коте. Котките са си хищници, като всички останали от това семейство и тази явно е преценила, че точно над този съперник може да надделее. Научете за тайния живот на котките и мн. неща, ще ви се изяснят !
 • фонзи
  Отговор
  2 23:29  14.11.17
  Ехееее квоо стаа тука бе - тоо тва напрао си е идеален сюжет за касов холивудски филм
 • нендьо
  Отговор
  3 07:50  28.11.17
  Бегай бе?!?

Напиши коментар:


Публикувай