7 488 11

Протест по бикини срещу нагли фотографи (СНИМКИ+ВИДЕО)

Млада рускиня протестира срещу снимането под полите на жените

Венелина Маринова

Обществената активистка от Русия Анна Довгалюк наскоро проведе социален експеримент в метрото в Санкт Петербург. В този експеримент младата жена стои в средата на различни метростанции с вдигната пола пред камерата. Много хора не разбраха какво се опитва да каже и защо е необходим този експеримент.

Цялата идея с вдигнатата пола на публично място е да бъдат запознати повече хора с т.нар "upskirting" и деянието да бъде криминализирано.

"Upskirting" е практика за правене на неразрешени снимки или видеоклипове под полите на жените, когато се возят в автобус или се качват по стълбите. Това е форма на сексуален тормоз, който се случва все по-често, благодарение на смартфоните. Деянието все още не се смята за престъпление в много страни и все още има жени, които изобщо не знаят за това.


Рускинята посвети видеото на хората, които гледат под полите на жените и правят снимки. Видеоклипът е гледан от много хора, които подкрепят този акт, както и от такива, които не одобряват идеята.

Правенето на снимки под женските поли вече е незаконно в Шотландия, Австралия, Нова Зеландия и някои американски щати, но все още има страни, в които не се счита за престъпление.

В Япония всички телефони с камера издават звук при правене на снимка, който не може да бъде изключен, с надеждата да се обезкуражат този тип актове.


Някои хора смятат, че правенето на такива снимките не е голям проблем, но това е форма на сексуален тормоз, която не бива да се насърчава.

Тази млада жена в червена рокля направи смело и спорно нещо, което със сигурност ще отвори дебати. Вижте видеото:Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 10:37  14.11.17
  Тези които правят снимки под полите са пълни комплексари и извратеняци. Това са хора които не могат да имат връзка с жена !!!
 • Моралист
  Отговор
  2 10:48  14.11.17
  А рускинчето е хубаво. Бих я шляпнал, ама легално, без тайни снимки. Да, ама няма да кандиса ...
 • Радо
  Отговор
  3 10:57  14.11.17
  То пък един протест!!!....да беше протестирала барем само по вЪлна!!!
 • браво
  Отговор
  4 11:03  14.11.17
  Сладурана! Питам се, обаче, дали е протест или само обича да се показва? Не че има значение, важното е да радва окото.

 • Волен Мекия
  Отговор
  5 11:09  14.11.17
  И мене ме снимаха под полата.
 • Morgoth
  Отговор
  6 11:24  14.11.17
  Цялата тази работа ми изглежда силно неадвкватна. От една страна някакви мъже правят чиста простотия, защото дори и да не могат да се вредят за жена то гащи могат да видят на плажа, да не говорим колко по-качествени снимки могат да си свалят от интернет. От другата пък жени които най-вероятно на плажа ходят и по монокини изведнъж се чувстват толкова унизени от това, че са им снимали гащите, че искат съответният идиот да иде в затвора.
 • Разум
  Отговор
  7 11:57  14.11.17
  Колко женски се снимат полуголи за лайкове във ФБ и пращат голи снимки на е*ачите си, ама иначе пискат ако някой друг им направи размазана снимка на задницата им. Логика...
 • Фотошоп
  Отговор
  8 14:08  14.11.17
  Няма по-лицемерно и откачено същество от жената. По цял ден говорят и си пишат с мъже, обличат се и се държат по-зле от проститутки, но били тормозени сексуално. Точно това поведение трябва да бъде криминализирано - жена с леко поведение (нямам предвид секс, защото те се държат к..венски, без да го правят) на съд по бързата процедура и в пандиза.
 • Пешо Призрака от Метрото
  Отговор
  9 18:58  14.11.17
  Момичето го намирам за доста привлекателно, защо са написали, че е "плашило" ?? Аз ли нещо съм сбъркан, че си останах хетеросексуален... Ааа и метрото им е отвратително, в пъти по-грозно от нашето, едвам не повърнах от подобна архитектура - ужасТно!!
 • ДядоИван
  Отговор
  10 08:47  15.11.17
  Да, но протестът щеше да има по-голям ефект, ако момичето беше с прашки!
 • Крум Янкулов
  Отговор
  11 10:53  16.11.17
  просто момичето има хубаво дупе и се чуди как да го покаже...

Напиши коментар:


Публикувай