Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 20:00 17 359 1

9 актьори, които трагично умират на снимачната площадка

  • актьори-
  • актриси-
  • кино-
  • филм-
  • известни-
  • любопитно-
  • холивуд-
  • вип-
  • смърт-
  • живот
9 актьори, които трагично умират на снимачната площадка - 1

Да си актьор в Холивуд не е само бляскаво и прекрасно. Всъщност понякога може да е доста опасно. Вземете например тези 12 холивудски звезди. Те имат едно общо нещо: всички те са загинали на снимачната площадка, докато са снимали филмите си.

1. Вик Мороу
По време на снимките на „Зоната на здрача“ Мороу загива на снимачната площадка през юли 1982 г, заедно с още две деца актьори. Сценарият на филма налагал използването както на хеликоптер, така и на пиротехника – изключително опасна комбинация в този случай.
Докато снимат една от сцените, в която Мороу е преследван от американски войници във Виетнам, част от пиротехниката избухва и уврежда опашката на хеликоптера, което предизвиква сблъсък, който пък отсича главата на Мороу и убива двете деца на място.
2. Брандън Лий


Брандън Лий, син на легендата Брус Лий, е покосен на 31 март 1993 г., по време на инцидент по време на каскада на площадката на „Гарванът“. Героят на Лий е трябвало да бъде застрелян в една от сцените, но фалшивият пистолет е съдържал фрагмент от истински куршум.
По време на сцената Лий е влизал през прага на врата, когато друг актьор го прострелва от приблизително 15 крачки. Лий е застрелян в корема и по-късно през деня умира на 28-годишна възраст.
3. Джон Ритър
Джон Ритър припада по време на снимките на „8 прости правила да излизаш с дъщеря ми“ на 11 септември 2003 г. Той е откаран в болница, където са му направили операция, заради скъсване на аортата, рядко медицинско заболяване, което протича без предупреждение и симптоми. Той издъхва по-късно същата вечер в болницата.
4. Ред Фокс
През 1991 година, докато текат снимките на „Кралското семейство“, Фокс загива в следствие на сърдечен удар. Иронично, той е бил известен с това, че се хващал за гърдите и викал своята половинка на екрана, Елизабет, като се преструвал, че получава инфаркт на снимачната площадка на друго шоу – „Сандърф и син“.
5. Рой Киниър
Докато са в Толедо, Испания, на снимачната площадка на „Завръщането на мускетарите“, Киниър пада от кон. 54-годишният актьор се оказва със счупен таз и е отведен в болница в Мадрид. На следващия ден Киниър почива от инфаркт.
6. Марта Мансфийлд


Докато снимат един от филмите на Мансфийлд, тя е седяла в кола по време на почивките между кадрите. В нещо, което може да се опише само като ужасен инцидент, случайно минаващ човек запалва цигарата си и изхвърля по невнимание клечката кибрит в колата, в която стои актрисата. Тя се приземява върху голямата и леснозапалима рокля на Мансфийлд от ерата на гражданската война. Роклята избухва в пламъци заедно с младата актриса. Тя загива от изгарянията си на следващия ден.
7. Стив Ъруин


Ъруин и оператора му Джъстин Лайънс са били близо до брега на океана до Киунсленд, Австралия. Те са се сблъскали с скат, широк повече от 2,5 метра. След като го заснемат за известно време, скатът напада Ъруин. „Прободе го с опашката си“, казва Лайънс,“стотици убождания в рамките на секунди.“. Въпреки старанието и усилията на екипа, Ъруин почива преди да успее да стигне до болница.

8. Джон-Ерик Хексъм
Хексъм си дремвал между снимките на 2 октомври 1984 г., заради забавяния в графика. Когато научил колко дълго ще продължат забавянията, той шеговито взел 44-калибровия Магнум пистолет, зареден с халосни патрони, казал „Вие сериозни ли сте с това нещо?!“ и натиснал спусъка. Ударът пробил черепа му и част от него се забил в мозъка му, което причинило масивен кръвоизлив. Той бил отведен незабавно в болница, но въпреки усилията на лекарите, той изпаднал в мозъчна смърт и починал.

9. Брус Лий


За разлика от останалите актьори в списъка, Брус Лий не загива на снимачната площадка, но припада по време на снимането на „Играта на смъртта“ в Хонг Конг. Отвеждат го в болница скоро след припадъка, където докторите откриват огромно подуване в мозъка на филмовата легенда. Те овладяват положението за момента.
Два месеца по-късно Лий заспива и никога не се събужда, като по-късно го обявяват за мъртъв.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 0 Отговор
    За Стив Ъруин се знае, че шипът на ската го е пробол почти в сърцето, а колкото е по-голям един скат, толкова повече парализираща отрова има. Не е точно както е описано, че го е мушкал много пъти.