4 725 3

Защо казват, че рибеното масло е толкова полезно за здравето

Събина Андреева

Хиляди хранителни довабки заливат пазара днес и ви обещават дълъг из дравословен живот, но само някои от тях работят.
Затова решихме да ви споделим някои от ползите от рибеното масло, чиято ефективност се е доказала с времето. Ако започнете да взимате рибено масло всеки ден, това ще се случи с вас:

1. То ще подобри здравето ви
Омега-3 мастните киселини са много добър защитник на сърцето. Те са полезни за регулирането на пулса и понижават нивата на триглицеридите, като намаляват риска от инфаркт и инсулт.
2. Засилват паметта
Рибеното масло е важно за оптималната функция на мозъка, защото Омега-3 мастните киселини са основен градивен елемент на мембраните и клетъчните структури в мозъка. Нервните ни клетки също се нуждаят от киселините, за да работят на бързи обороти. Проучвания показват, че рибеното масло подобрява паметта, но ефектът му намалява с напредване на възрастта.
3. Намалява теглото
Разбира се, невъзможно е да свалите килограми без упражнения и правилно хранене, но като добавите рибено масло към диетата си, това засилва бързината на процеса. Приема на рибено масло намалява апетита и прави тренировките по-ефективни, като намалява „складирането“ на телесни мазнини.
4. Подобрява настроението
Серотонинът е ключовият химикал, който регулира настроението и състоянието. Редовният прием на рибено масло помага на серотонина да работи по-добре като засилва отпускането му в мозъка. Това помага на настроението ви да се подобри, да засили процеса по взимането на решения и като цяло ви прави по-щастливи.
5. Намалява ефекта от замърсяването на въздуха
Замърсяването на въздуха влияе на всички органи и системи в тялото. За щастие, добавки като рибеното масло могат да ни помогнат с вредата от замърсяването от 30% до 50%. Според скорошни проучвания Омега-3 мастните киселини могат да предотвратяват уврежданията в тялото, получени в следствие на замърсяването.
6. Защитава зрението
Редовният прием на рибено масло намалява синдрома на сухото око и предотвратява загубата на зрението с напредването на възрастта. Проучванията показват, че омега-3 киселините спомагат за поддържане здравословни нива на влага в окото.
7. Допринася за здравето на кожата
Благодарение на способността си да възстановяват клетъчните мембрани, Омега-3 киселините възстановяват увредената кожа отвътре. Мощният анти-възпалителен ефект помага за намаляване на зачервяването и дразненето и възстановява здравето на кожата.
8. Помага в борбата с депресията
Веществата в рибеното масло могат да бъдат добро оръжие в борбата с депресията. Учените не сяа съвсем сигурни затова как точно действа този механизъм, но знаят, че омега-3 влияе върху нивата на серотонин. Доказано е, че в държави, в които приема на рибено масло е по-висок, статистиките отчитат по-малко страдащи от депресия/тревожност.
9. Заздравява имунната система
Диета, богата на Омега-3 повишава количеството и работата на В клетките в тялото и така съответно – способността му да се бори с болестите и инфекциите. Рибеното масло помага на имунната система като подобрява телесната химия и намалява раздразненията.
10. Помага на тялото по време на бременност
Омега-3 мастните киселини са изключително важни при оформянето на органите на плода – мозък, очи, нервна система. За майките Омега-3 е важно за имунната система, настроението след раждането и цялостното здраве на родилката.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  1 02:02  16.11.17
  СЪБИНА БЛАГОДАРЯ ЧЕ МИ НАПОМНИ ЩЕ СИ КУПЯ ОТ НЕГО
 • FUCK OF
  Отговор
  2 06:01  16.11.17
  НАИСТИНА...ПОЛЕЗНО Е И РЕДОВНО СИ КУПУВАМ...
 • Лост
  Отговор
  3 09:57  18.11.17
  Защото някой с достъп до компютър е имал големи количества на склад при него.

Напиши коментар:


Публикувай