8 878 11

Сексуално зрели ли сте

7 признака, че сте достигнали сексуална зрялост

Сексуално зрели ли сте
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

С напредване на възрастта качеството на секса придобива по-голямо значение и започва да превъзхожда количеството. Смята се, че сексуалната зрялост при мъжете настъпва на 40-50 г., а при жените е пряко свързана с повечето успешни оргазми. Ето няколко признака, че сте достигнали сексуална зрялост:

Нямате нужда от доказване в леглото

Един от ясните признаци, че сте достигнали сексуална мъдрост е, че вече не ви се налага да се доказвате в леглото. Може би това се дължи на факта, че сексуалният ви живот е свързан само с един партньор или имате натрупан опит. Понякога сексът ви е бавен, давате 100% от себе си, а понякога е спонтанен и го правите на необичайни места, когато страстта се събуди във вас.

Достатъчен ви е само един партньор

Повечето хора започват сериозна връзка или брак в края на 20-те си години, а през 30-те си години те вече имат един стабилен партньор. Желанието да опитате нови неща става все по-голямо, но вие предпочитате да преоткриете любовния си живот с човека до вас.
Необвързаните рядко биха продължили да експериментират с различни партньори. Те ще търсят онзи, с когото биха могли да създадат сериозна връзка.

Откривате нови неща

С течение на времето и опита, започвате да изследвате себе си, вашата сексуалност и желания. Признак на достигане на сексуална зрялост е това, че имате желание да изследвате и вашата половинка. Изпробвате нови секс пози, като подобрявате сексуалните си умения чрез различни практики, интересувате се и уважавате желанията на половинката ви.

Имате пълноценно и откровено общуване с партньора си по сексуални теми

Всеки би искал да сподели своите фантазии веднага, но това е умение, което се научава с течение на времето. За да споделите нещо толкова лично, трябва да изградите доверие и любов с партньора си.
Ако сте в сериозна връзка, със сигурност знаете как да се вълнувате и как да доставите незабравимо удоволствие на партньора си, както и той на вас. Не се срамувате от тялото си, обичате всяка част от него. Разговаряте, споделяте, а не бързате да намерите разнообразие, изневерявайки си.

Познавате тялото си

Друг признак, че сте достигнали сексуална зрялост е, че може да се насладите на оргазъм във всяка секс поза. Това е много важно, особено в онези моменти, в които има само малко време да си доставите удоволствие с половинката.

По-важно е качеството, отколкото количеството

Сексът през 30-те години е фантастичен, независимо дали се намирате в сериозна връзка или сте необвързани. Много хора, достигнали сексуална зрялост, вече не ценят броя, а качеството на сексуалните отношения и това, което получават в леглото.

Това важи и за сериозните връзки, пише az-jenata.bg. Ако в началото на връзката сте правили всеки ден секс, по няколко пъти, докато се опознаете, вече достигнали сексуална зрялост, актът ви е станал много по-стойностен.

Знаете, че сексуалният ви живот ще има своите върхове и падения

Друг признак на достигане на сексуална зрялост е осъзнаването, че невинаги сексът ще е на ниво, невинаги ще имате желание, сили да правите любов. Мързеливият секс рано или късно ще стане част от връзката ви. От друга страна ще имате периоди, в които ще мислите само за секс и ще искате да се отдавате на удоволствията по всяко време с любимия човек.
Но най-важното е, че ще можете да си споделяте един на друг причината за липсата на желание и заедно ще се опитате да промените ситуацията.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Скорпион29
  Отговор
  1 00:32  17.11.17
  Ако това са критериите за сексуална зрялост значи съм презрял на 37 г.
 • Иван Господинов
  Отговор
  2 00:54  17.11.17
  Жената вече толкоз ми е свикнала, че вече всичко мога да правя с нея. Оня ден правим секс и си мислех дали да не застраховам магазина, че някой може да му счупи витрините и за това си говорихме. Първо аз по бавно свършвам а като я усетя че и идва оргазъм млъквам и се трудя малко по-усърдно. Не знам защо но с явно нещо с годините почнах да давам фира. Преди толкоз много не се потях а последните 2 години ако правим секс след ядене особено ако съм пил бира ми се образуват газове. И то като се движиш много се отделят повече и в един момент пръднята няма устискване. То пък ако не се изпърдиш само за това мислиш и не можеш да свършиш. Тая година се престраших бяхме на Лефкада и ядох там едни цаци, бири, миди всякакви такива боклуци а жената като пътуваме много се възбужда и кажи речи постоянно и се прави секс. Аз се надумках яко с тия морски боклуци изпих една камара бири и си мисля че ще спя ама не. Подкарахме се и корема ми буквално се наду като балон стисках стисках ама то няма удържане. По принцип гледам да не се излагам пред нея въпреки че ми е свикнала на всички глупости ама поне да не се погнусява. Е мъчих мъчих и тя усеща че нещо не е наред и аха да попита що не свършвам и като се изрезах ама мъжката. Викам сега кво да се стискам няма как да е без звук или на пресекулки то няма и смисъл. И без това ще се размирише така че к'вот такоа. Направо се изгърмях душманската само стиснах малко г.за колкото да не се на.ера. Жената се стресна, скокна, включи лампат

  Коментиран от #11

 • до 2
  Отговор
  3 01:07  17.11.17
  Иван Господинов Като ви гледам как стоите по цял ден и си драскате коментари по сайтовете - то считам, че жена ви е и щастливка ;)

  Коментиран от #4

 • Иван Господинов
  Отговор
  4 02:46  17.11.17

  До коментар #3 от "до 2":

  Е де да знам дали е щастливка ама щом не си тръгва вече 16та година явно все нещо и харесва. А иначе си драскам коментари от скука явно и на вас ви е скучно да ме четете по цял ден. Радвам се съм помагам на някой дори в безделието си.

 • Раса
  Отговор
  5 07:32  17.11.17
  Право в десетката
 • тупалка
  Отговор
  6 07:59  17.11.17
  Вени, слагай поне различни снимки. Тази я виждаме за трети път в различни статии
 • 7 11:10  17.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Imthedevil
  Отговор
  8 16:52  17.11.17
  Аз за щастие не съм запознат с нито едно от горните, а съм чичка на почти 40. Но така ми е добре, живота ми е значително по-спокоен (не се оплаквам, някой да не ме разбере погрешно).
 • дръндерр
  Отговор
  9 12:25  18.11.17
  Ас сам мноо незрял и имам нужда някоа кака да ма образова ! И граматиката ми я мноо лоша, тъй че ако може и да ма ограмоти малко ! Ена секси даскалица ша ми доди добре !
 • гощо
  Отговор
  10 08:44  19.11.17
  ГЛУПОСТИ!!!!
 • 11 22:13  19.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай