Last news in Fakti

19 Ноември, 2017 20:15 4 137 1

Най-опасните градове, които туристите обичат

  • туризъм-
  • държава-
  • страна-
  • опасност-
  • кражба-
  • измама
Най-опасните градове, които туристите обичат - 1

Възможно е да ви откраднат портфейла или да се натровите от храна в почти всеки град, но има градове, в които трябва да бъдете много нащрек.
Тук събрахме тези градове. Има и много по-опасни от тях, но туристите вече ги избягват като дестинации. Тези популярни места обаче са изненадващи.
Барселона, Испания
Барселона е известен като столицата на джебчиите. Има хиляди от тях, а някои са много вещи в занаята. След Барселона са Рим, Прага и Париж. Повечето кражби се случват на главната улица в града, но внимавайте на плажа, в общественя транспорт и дори в хотелската си стая.

Кайро, Египет
Кайро е легендарен град, но е един от най-опасните градове за жени в света. Освен това, политичекста ситуация в страната е опасна и в района има доста конфликти. Също така много хора ще се опитат да ви измамят по улиците на Кайро. Например, струва 5$ да се качите на камила, но 50$, за да ви свалят от нея.

Патая, Тайланд
Да се храниш навън е като игра на руска рулетка в Тайланд и никога не знаеш как може да пипнеш хранително натравяне. Ужасно често се случва в Патая, но въпреки това е страшно привлекателен град за туристите. Морската храна е основната причина за това, а на второ място се нареждат салатите и месото. Местните използват много подправки, което убива бактериите. Туристите, от друга страна, минават и без тях. В резултат, на което и се натравят. За да сте в безопасност, яжте като местните.

Йоханесбург, Южна Африка
Южна Африка има несравнима природа – мястото, където се срещат два океана. Но проблемът е следният: преди 30 години настъпва революция в страната. В наши дни белите хора са силно дискриминирани и дори нападани, особено в Йоханесбург. Ако сте бели, най-добре пътувайте със собствен транспорт или такси. Така в най-добрия случай хората просто ще ви зяпат на улицата. Много малко бели хора могат да вървят пеша.
Неапол, Италия
Италианците казват, че Неапол е най-италианският град от всички и най-вероятно там е създадена пицата.
Но градът винаги е бил доста опасен, заради множеството джебчии. Има много хора на скутери, които просто ви задигат чантата и отпрашват. Местните „бизнесмени“ също са доста хитри: те започват да ви мият колата и после си просят пари. Неапол е и доста мръсен град.
Тихуана, Мексико
Градът се намира на границата между Мексико и САЩ, заради което е и известно място за хора от Щатите, които искат да изживеят мексикански уикенд.
Но има и страшно много бежанци от САЩ, а и е транзитна точка на много наркотрафиканти.
Мумбай, Индия
Всеки турист, който идва в Мумбай винаги е ограден от тълпи от просяци, които го гледат като ходещ портфейл. Някои от тях дори се представят за Йоги или „просветлени“ , само за да могат да задигнат нещо.
Индия е известна и с множеството атаки срещу жени. Времето там е горещо, мястото – мръсно, което си е рецепта за хранително натравяне или болест.
Рио де Жанейро, Бразилия
Санта Тереза, един от централните квартали, е много опасен. Не трябва да си показвате телефона или камерата там, защото е много вероятно да ги откраднат. Някои хора дори носят ножове.
Най-добре е да не ходите пеша в Рио посред нощ. И разбира се, не ходете в бедните квартали без гид.

Париж, Франция
Романтичният Париж не е толкова безопасен, колкото си мислите – има много джебчии, много просяци и много нахални търговци по улиците, които искат да ви пробутат нещо на абсурдно висока цена. Най-добре изобщо не контактувайте с тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ш ало кой прави тая измислена класация

    1 0 Отговор
    А Бълхария къде е, тука може да бъдете измамени, бити от мутри, изнасилени от цигани, ограбени , според мене сме в топ 3 на опасните градове:-)