2 104 8

Група озверели крокодили хвана на тясно двама мъже и кучето им

Мъжете са прекарали пет дни на покрива на затънала в калта кола

Снимка: Shutterstock. Снимката е илюстративна
Снимка: Shutterstock. Снимката е илюстративна
Събина Андреева

Двама ужасени мъже, хванати на тясно от огромна група крокодили в продължение на дни в западна Австралия и с ограничено количество вода, са били принудени да спят на покрива на колата си, след като опасните влечуги са ги надушили.
Това е четвъртия случай на приклещени хора от кръвожадните животни в района на Кимбърли, пише австралийското ABC. По това време на годината водите около района гъмжат от крокодили.

Снимка: ABC. Колата на двамата приклещени мъже

Мъжете, заедно с кучето им, са отивали на риболовен уикенд, когато возилото им затънало в калта. Това се е случило в петък.
Полицията научила за изчезването на мъжете в понеделник и тогава започнало тяхното издирване. Във вторник следобед те са били намерени в незавидно състояние.
Полицейският сержант Марк Балфор казва, че близката среща с крокодилите принудила мъжете да прекарат четири безсънни нощи на покрива на колата, с която сте придвижвали.

„Очевидно в Кимбърли трябва да внимаваш за змии и крокодили и мисля, че един от мъжете каза, че крокодил е приближил колата им, докато са били в нея, така че със сигурност това ги е паникьосало.“, казва сержантът.
Сержант Балфор сподели, че мъжете са били травмирани и водните им запаси са били на привършване, когато спасителите са ги открили.
„Бяха много щастливи да ни видят, но и доста уплашени, плачеха.“, казва още Балфор.

Въздушна снимка от мястото на инцидента

„Прекарвайки пет дни по този начин - в това ужасно горещо време, не мога да си представя какво е минавало през главите им. Бяха изтощени, дехидратирани и на прага на топлинен удар.“Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кучето шаро
  Отговор
  1 11:51  23.11.17
  Пусть бегут неуклюже Пешеходы по лужам, А вода - по асфальту рекой. И неясно прохожим В этот день непогожий, Почему я веселый такой. Я играю на гармошке У прохожих на виду... К сожаленью, день рожденья - Только раз в году. Прилетит вдруг волшебник В голубом вертолете И бесплатно покажет кино. С днем рожденья поздравит И, наверно, оставит Мне в подарок пятьсот "эскимо". Я играю на гармошке У прохожих на виду... К сожаленью, день рожденья - Только раз в году.

  Коментиран от #3

 • Патриот
  Отговор
  2 11:59  23.11.17
  Тия нямат ли пушки, телефони? Къде са тръгнали тези олигофрени? Сякаш не знаят, че в Австралия всяко трето животно е БЕЗопасно за човека(останалите или ядът хора или са отровни).
 • Колега
  Отговор
  3 16:22  23.11.17

  До коментар #1 от "кучето шаро":

  Моля те, пиши на български!

  Коментиран от #4

 • кучето шаро
  Отговор
  4 17:43  23.11.17

  До коментар #3 от "Колега":

  Нека да тичат непохватно пешеходците през локвите, а водата по асфалта да е като река. И да не им е ясно на минувачите в този дъждовен ден защо съм толкова весел. Аз свиря на хармоника пред очите на минаващите... За съжеление, рождения ден е само веднъж в годината. Изведнъж ще долети вълшебник в син въртолет и безплатно ще пусне филм. Ще ме поздрави за рождения ден и навярно, ще ми остави за подарък 500 ескимо /сладолед на клечка/. Аз свиря на хармоника пред очите на минаващите... За съжеление, рождения ден е само веднъж в годината.

 • 5 18:24  23.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Че Гевара
  Отговор
  6 00:38  24.11.17
  От личен опит знам че миризмата на кучето привлича крокодилите и това е основната им грешка на тези "юнаци", че не са пожертвали четириногия си приятел за храна на влечугите ! Неминуемо след това "крокитата" са щели да ги оставят на мира !

  Коментиран от #7

 • ДА да
  Отговор
  7 02:58  25.11.17

  До коментар #6 от "Че Гевара":

  Интересно ми е как им действа на крокодилите миризмата на л-на? Предполагам че е имало в повече!

  Коментиран от #8

 • добре
  Отговор
  8 10:29  26.11.17

  До коментар #7 от "ДА да":

  предполагам че добре им действа, защото щом има л..на , значи има "нещо", което ги прави....

Напиши коментар:


Публикувай