2 922 2

Крадлива мечка отмъкна пушките на ловец

Животното надушило рибата, която ловецът си приготвил

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Събина Андреева

57-годишен ловец стана жертва на мечка. Не, не го е убила, само му е откраднала оръжията. Крадлата отмъкнала две оръжия "Вепра" и ИЖ.

На 16-ти ноември авджията излязъл на лов в отдалечена местност в тайгата на Уст-Илимския район. След като обходил приблизително 10 километра от площта на района, той решил да се оттегли в хижата. Прибрал вещите си на закрито и отишъл за вода. На връщане забелязал мечия силует и дочул звуците, които горското животно издавало. За да не стане жертва на мечката, той излязъл тихо от хижата и оставил двете пушки и мешката си вътре.

Ловецът подозира, че мечката е усетила миризмата на риба, която е пазил в мешката си и затова е отмъкнала нея, заедно с оръжията.

Той съобщил на полицията в района за случилото се и те започнали разследване, но обилният снеговалеж покрил следите на престъпницата и попречил на органите на реда.

Срещу ловецът е образувано административно производство за нарушаване на правилата за съхранение на оръжия. Очаква се той да бъде глобен и лишен от правото да притежава и носи оръжие за срок от една година.
Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ъхъ
  Отговор
  1 10:19  26.11.17
  А тай-вероятно е изпразнил мешката с водката и като се свестил някъде в гората без пушките и близкото дърво му се видяло като мечка, пък пушките така и не открил...
 • The TRAPPER
  Отговор
  2 11:34  01.12.17
  Този мечок го познавам , - той е наш - от Столипиново. Кретенът е имал голям късмет - мечо пух можеше да го гръмне.

Напиши коментар:


Публикувай