30 Ноември, 2017 16:38 5 546 1

Как лесно да свалите високата температура на детето без лекарства

  • лесен начин-
  • съвет-
  • високата температура-
  • дете-
  • без лекарства-
  • температура

Температурата всъщност не е симптом, а признак, че организмът се бори

Как лесно да свалите високата температура на детето без лекарства - 1
Снимка: shutterstock

Ако сте родител то със сигурност ще се съгласите, че най-големият ви ужас, най-страшният ви кошмар е детето ви да се разболее. Нещата допълнително се усложняват, ако малчуганът вдигне температура. Високата температура не само изтощава детето, но може да бъде и много опасна.

Лекарите обаче, са разделени на два легера по отношение на температурата при децата. Едните са привърженици на тезата, че всяка температура трябва да бъде свалена щом се появи, а според другите, ако термометърът не показва над 38 градуса, температурата не трябва да се сваля.

Не много високата температура е знак, че организмът се бори успешно с инфекцията и с малко помощ от ваша страна, той ще се справи с вируса или инфекцията, а температурата сама ще спадне. Ако обаче, термометърът продължи да показва над 37 градуса за по-дълъг период от време и градусите дори започнат да се покачват, то задължително трябва да потърсите медицинска помощ и да заведете болничето на лекар.

Ако ви се наложи обаче, сами да се справяте сами със свалянето на температурата, този бабин метод може да ви е много полезен: Обелете и измийте картофи и ги настържете с ренде, след което ги поставете в чорапите на детето. Това ще намали температурата и състоянието му ще се подобри значително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дфгффг

    6 0 Отговор
    По добре е от лекарствата