3 532 1

Как лесно да свалите високата температура на детето без лекарства

Температурата всъщност не е симптом, а признак, че организмът се бори

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Ако сте родител то със сигурност ще се съгласите, че най-големият ви ужас, най-страшният ви кошмар е детето ви да се разболее. Нещата допълнително се усложняват, ако малчуганът вдигне температура. Високата температура не само изтощава детето, но може да бъде и много опасна.

Лекарите обаче, са разделени на два легера по отношение на температурата при децата. Едните са привърженици на тезата, че всяка температура трябва да бъде свалена щом се появи, а според другите, ако термометърът не показва над 38 градуса, температурата не трябва да се сваля.

Не много високата температура е знак, че организмът се бори успешно с инфекцията и с малко помощ от ваша страна, той ще се справи с вируса или инфекцията, а температурата сама ще спадне. Ако обаче, термометърът продължи да показва над 37 градуса за по-дълъг период от време и градусите дори започнат да се покачват, то задължително трябва да потърсите медицинска помощ и да заведете болничето на лекар.

Ако ви се наложи обаче, сами да се справяте сами със свалянето на температурата, този бабин метод може да ви е много полезен: Обелете и измийте картофи и ги настържете с ренде, след което ги поставете в чорапите на детето. Това ще намали температурата и състоянието му ще се подобри значително.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дфгффг
    Отговор
    1 21:43  30.11.17
    По добре е от лекарствата

Напиши коментар:


Публикувай