2 158 1

4 плода, които ще държат грипа далеч (ВИДЕО)

Плодовете са универсално средство за борба с вирусите

4 плода, които ще държат грипа далеч (ВИДЕО)
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Плодовете, както знаем, са изключително полезни и важни за доброто състояние на организма ни. От витамините, минералите и останалите вещества, които се съдържат в тях, се нуждаем особено много през зимата. Те предпазват от настинки и са мощен антиоксидант, който повишава имунитета ни. Ако още не сте се разболели или вече сте преболедували, защитете допълнително организма си, като хапвате повече от тези природни дарове.

Ябълки


Основните полезни свойства на ябълките се дължат на високото съдържание на антиоксиданти и пектин в състава им. Те се борят с вредното въздействие на свободните радикали, едновременно с това стимулирайки естествения процес на детоксикация на тялото.
Ябълките съдържат също защитни флавоноиди, които пазят от сърдечно-съдови заболявания и рак. Редовната консумация на ябълки удължава живота с години.

Банани


Съставка, съдържаща се в бананите, може да се окаже новото оръжие в борбата срещу настинката и грипа.
Изследване показва, че банановият лектин има сериозен потенциал да се превърне в широкоспектърен антивирусен агент, смятат учените.

Цитруси


Лимоните, мандарините, портокалите и грейпфрутите съдържат много витамин С, който е идеално противогрипно средство.

Червени боровинки


Червените боровинки са естествен антибиотик и съдържат голямо количество витамини С и А. Чаят от червена боровинка ще ви направи по-жизнени и устойчиви на инфекции.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дикембе Мутомбо
    Отговор
    1 13:40  04.12.17
    Ябълки, Банани, ЦИТРУСИ, Червени боровинки! Мдам - точно четири плода...

Напиши коментар:


Публикувай