Last news in Fakti

13 Декември, 2017 05:46 5 735 12

5 обикновени неща, за които се дава смъртна присъда (ВИДЕО)

  • обикновени неща-
  • смъртна присъда-
  • държави-
  • закони

В някои страни законите са твърде строги

В някои държави се прилага смъртно наказание за престъпления, които са дребни и незначителни, като пиенето на алкохол и секс преди брака. Вижте 5 обикновени неща, за които се получава смъртна присъда:

Да убиеш крава в Индия

Кравите в Индия са свещени. Ако някой убие крава, за да я изяде, ще бъде осъден на смърт. Същото се отнася и за тези, които блъснат крава.
Всеки турист, който посещава Индия, в това число огромните градове Мумбай и Делхи, остава изумен от факта, че кравите са буквално навсякъде и правят каквото си пожелаят.

Да правиш секс, преди да се ожениш

Иранските закони налагат екзекутирането на хора по най-различни причини — от търговия с наркотици и секс преди брака до отричане от исляма.
Ако живеете в Судан или Иран и правите секс, преди да се ожените, много е вероятно да бъдете осъдени на смърт.

Да събираш пари чрез измама

В Китай и Иран има смъртно наказание за хора, които събират пари за благотворителност, но ги харчат за себе си. В повечето държави по света за такъв вид измама се влиза в затвора, но в тези две държави присъдата е смъртно наказание.

Да подариш четен брой цветя в Русия

Ако в Русия подариш на някоя жена букет от четен брой рози, то това се счита за голяма обида. Четен брой цветя се поднасят само на погребения. За подобно нещо няма да ви убият, но ще обидите сериозно дамата.

Да пиеш алкохол

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун държи гражданите си изкъсо, забранявайки им дори алкохола и песните.
Алкохолът е разрешен само на определени от правителството празници, а през останалото време е напълно забранен. Ако хванат някой да пие, той може да бъде осъден на смърт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    14 19 Отговор
    В списъка има само страни от третия свят. Така си и знаех.

    Коментиран от #7

  • 2 mediator37

    71 4 Отговор
    Що сте отървали Саудитска Арабия? Там за внасяне на Библия присъдата е смърт. За разпространение на християнството също смърт. Какво му чоплите жълтия гуи на Ким за алкохола в Корея, което не е вярно, а мълчите за тъпите саудити ?
  • 3 гост

    45 1 Отговор
    Не разбрах №4 защо изобщо е в ''статията'' ви?

    Коментиран от #4

  • 4 Emperorex

    51 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И аз тава се чудех,явно не знае че в България за глупава статия няма да има смърта присъда,но се смята за неуважение към читателя.😀
  • 5 Извън закона

    47 1 Отговор
    То и в България не се поднасят четен брой цветя на жив човек...това е глупаво че са го написали няма връзка със заглавието )))
  • 6 пак ли

    20 3 Отговор
    ислям пречи на развитие на нормални хора, много са зле.
  • 7 хайло

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "OMG WTF":

    и ние сме от третия свят, ама смъртни няма....поне официално
  • 8 Колю

    24 2 Отговор
    И защо споменавате Русия? Да върви пропагандата.
  • 9 ГРАДУС

    5 2 Отговор
    ЧЕ ТО БГ С ТЕЗИ ПРОПАДНАЛИ ПКИЯНИЦИ ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ХОРА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мамо аз съм пилот

    5 1 Отговор
    В Китай укриването на данъци се счита за държавна измяна и хоп пак на стадиона и куршум в тила. Нищо фрапантно няма написано в "статията" . Все пак става въпрос за държави, в които действат определени норми на поведение и като гост в тези страни е необходимо човек да се съобразява. "Статията" е повърностна и изобщо не задълбава в проблема. Дори в съседна Турция ако дъщеря опозори семейството, то има право да я зарови жива. Разбира се това го няма черно на бяло в конституцията им, но това не попречи преди време в Измир едно девойче да бъде заровено живо. Може да се изпише много за порядките и отделно за законите, според който човек заслужава смъртно наказание в определени страни. Тази статия изобщо не е било необходимо да се публикува.
  • 12 ZZZ

    3 0 Отговор
    В Австрия отричането на измисления " холокост" се наказва със затвор! При такава фрапираща и невероятна цензура в държава от ЕС какво се мъчите да ни впечатлявате с държава от т.н. трети свят.