Last news in Fakti

7 Декември, 2017 22:01 2 720 1

Планетата на маймуните (ВИДЕО)

  • маймуни-
  • тайланд-
  • лопбури-
  • кхмери

Рядко срещана гледка в тайландски град

Планетата на маймуните (ВИДЕО) - 1
Стопкадър и видео: Youtube

Стотици маймуни щурмуваха улиците на тайландския град Лопбури, столица на едноименната провинция. Приматите се спускат вкупом, блокирайки трафика на оживено кръстовище.

Откъде обаче са се взели? В непосредствена близост до мястото на събитието се издига храмът Пра Пранг Сам Йод, построен в началото на XIII век по времето на Кхмерската империя. Монументът в центъра на Лопбури е известен като местообитание на огромен брой маймуни, които открай време си живеят там на воля.

За всеобщ късмет един от множеството слисани минувачи засне видео, което обиколи интернет. Самият той обяснява, че по всяка вероятност животните са били изплашени от множеството фойерверки по случай Деня на бащата, който в Тайланд празнуват на 5 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Аз си помислих че става въпрос за БГ