1 644 5

Как лекуват „пиянския глад“ по света

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Добрите купони и празненства традиционно завършват с добре известния "пиянски глад". Какво ядат, за да се справят с това състояние, хората по света? Отговор дава сайтът BuzzFeed, който е събрал на едно място любими ястия на хора от различни точки на света.

Според проучването на развлекателния сайт, най-често след алкохолен запой американците ядат пица. В Китай пък залагат на шишчета с месо, а в Канада — на пържените картофи.

В Мексико ядат традиционния такос с месо, който можете да срещнете в кухнята на цяла Латинска Америка.

В Бразилия похапват акараже, приготвено от обелен черноок боб, направен на топка и след това изпържен в палмово масло.

Ирландците смачкват варени картофи, смесват ги с нарязан стар и пресен лук и заливат с разтопено масло (малко по-различен прочит на нашата картофена салата).

В Турция най-популярната "drunk food" е дюнерът. Италианците си падат по запечени хлебчета с месо, пържен лук и рукола.

В Иран обичайно се приготвя персийска пица, за която е характерно, че не се използва никакъв сос за тестото.

Японците след пиене си поръчват супа "Рамен", кръстена на специалния вид фиде — рамен (у нас познати като инстантни спагети, въпреки че съпоставката не е съвсем точна). Японската супа с рамен традиционно се поднася със зеленчуци, различни подправки и сурово яйце.

За да се справят с пиянския глад, в Германия пък залагат на наденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени задължително с къри.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • тощо
    Отговор
    1 08:56  16.12.17
    Пак пишем глупости.В турция залагат на кокареч, което се състои от печени на плоча черва и шкембе чорба естествено.

    Коментиран от #4

  • СпасЪ
    Отговор
    2 09:12  16.12.17
    В Иран, за нарушаване на сухия режим, може да ти хвръкне зелката преди да изтрезнееш.
  • БАРМАН
    Отговор
    3 09:58  16.12.17
    АЙРЯН СЪС СОЛ СЪЩО ПОМАГА..... ПРОВЕРЕНО.....ПРОБВАЙТЕ...
  • ОНЯ СЪЩИЯ
    Отговор
    4 10:00  16.12.17

    До коментар #1 от "тощо":

    УМИРАМ ЗА ТОПЛА ШКЕМБЕ-ЧОРБА С ЧЕСЪН ...РАНО НА ЗАКУСКА...
  • Nepoznat
    Отговор
    5 12:08  17.12.17
    Студена бира

Напиши коментар:


Публикувай