1 522 6

Книжка, озаглавена "Искаш ли да си играеш с топките ми?", възмути родители (СНИМКИ)

Въпреки че красиво илюстрираната книга изглежда като безобидна книжка за деца, читателят бързо открива, че историята в нея е за възрастни

Милена Трачева

Не всички детски книжки са за деца. Ако не сте наясно с този факт, поредното доказателство, за съществуването на подобна литература, се появи в лицето на книгата "Искаш ли да си играеш с топките ми?", написана от братята Цифалди и илюстрована от Сантяго Елизалде.

Възмутени родители коментираха в социалните мрежи скандалното заглавие и неуместното съдържание на тази книга, преиздадена и пусната в ограничен тираж от американско издателство.

На пръв поглед книгата по нищо не се отличава от останалите книжки за деца, със симпатични цветни картинки и с по едно изречение на страница, написано с едри букви. Ето защо е разбираемо объркването, което появата на книжката причини сред американските родители.

Когато се зачете в текста, човек много бързо разбира, че това изобщо не е подходящо четиво за малчугани.

Освен заглавието, което несъмнено навява асоциации за част от мъжката анатомия, възмутените интернет потребители се оплакват, че в книжката са включени реплики и закачки, намекващи за двойственото значение на думата "топки", както и за прикрити сексуални намеци и хомосексуалност.

"Хей, Луи! Искаш ли да си играеш с топките ми? Разбира се, Чък. Бих могъл да ги придържам, за да не паднат на земята. Топките ти са толкова големи, че дори не мога да ги събера в устата си", гласят първите реплики, които героите в книжката разменят помежду си още в самото начало.

След получените възмутени оплаквания от издателството излязоха с изявление, че съчинението всъщност е "детска книжка за възрастни".

Това не е първата подобна книга. Сред по-известните истории от този странен и малко объркващ литературен жанр са:

"Всичките ми приятели са мъртви" (All My Friends Are Dead)

"Азбука от ужасни съвети" (An Alphabet of Terrible Advice)

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лелеееее
  Отговор
  1 17:23  08.12.17
  Тия идиоти съвсем изперкаха вече..Да ви имам малоумното общество..кретенизъм и извращения..
 • гнусари
  Отговор
  2 17:28  08.12.17
  А един шотландски епископ призоваваше хората да се молят малкия английски престолонаследник да станел гей ! Явно, гейове, педофили и пр. окрилени от толерантното отношение към тях вече се опитват да си строят нирваната !? До нищо добро не води толерастията...т.е. води ди всякаква друга "астя" !
 • Кака Гинка
  Отговор
  3 01:43  09.12.17
  Детска книга за възрастни?! Явно художествената литература е непосилна за мозъка им,та имат нужда от нещо по-разбираемо - ама,че може да попадне в ръцете на дете,голяма работа!Също като желираните бонбончета,които една майка купила на детето си,а те били с формата на...пениси.Даже имаше и снимки...
 • 4 12:18  09.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стив
  Отговор
  5 12:46  09.12.17
  Дойде време , някои хора да се бесят за топките!!!
 • The TRAPPER
  Отговор
  6 16:24  10.12.17
  АК-47

Напиши коментар:


Публикувай