1 197 3

Това ли са най-нежеланите подаръци?

Коледа е празник, който ни кара да подарим внимание, но то често се явява под формата на "отбий номер"

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Пантофите, изсъхналите растения в саксия, гумените ръкавици и антицелулитните кремове са сред най-омразните подаръци, които британците могат да си представят да получат за Коледа, съобщава британският ежедневник Daily Mail.

Анкетата, проведена сред 1500 жители на острова, разкри от какви подаръци най-често се оплакват британците.

Сред неуместните и омразни подаръци, които анкетираните някога са получавали се нареждат неща като: неопакована четка за под и прахосмукачка. Въпреки това, 1/4 от запитаните въобще не са могли да си спомнят да са получавали подарък, който да са харесали.

Най-неуместният подарък, след пантофите, са дрехите втора употреба. Хората не харесват и гиричките или дисковете за тренировки.

Сексапилното бельо също не е сред най-желаните подаръци за Коледа. Нямат успех и четките за коса, термобельото, домашните конфитюри и кухненските престилки.

Четвърт от британците, които са получили за подарък нещо, което не харесват, за заявили, че заменят ненужната или грозна вещ за нещо полезно. 34% от анкетираните са споделили, че когато получат нежелан подарък, го дават за благотворителност.

Въпреки всичко, 83 % от анкетираните да заявили доста философски, че е важно вниманието, а не подаръка. Все пак остават едни 17 %, които държат да получат нещо скъпо и впечатляващо.

А вие какви подаръци не бихте искали да получите?

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 09:38  09.12.17
  Колкото по-дълго живееш с един човек, толкова по-трудно става да измислиш оригинален подарък. Ако добавим и сравнително добри доходи, така че да можеш да си купиш всяка джунджурия, която искаш нещата става съвсем трудни. И така ние вече сме спрели да си даваме подаръци, освен ако някой не успее да измисли нещо оригинално и тогава радостта е за двамата ... като май подаряващия е по-доволен, че се е справил с невъзможната задача.
 • pdoynov81
  Отговор
  2 03:21  10.12.17
  Аз не бих искал да получа за подарък дамска превръзка или други специализиране превързочни мат'риали... 😂😂😂
 • 3 09:54  10.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай