12 Декември, 2017 09:09 5 293 3

Жива легенда на Холивуд отпразнува 101-вия си рожден ден

  • кърк дъглас-
  • 101-
  • рожден ден-
  • холивуд-
  • майкъл дъглас

Последният жив актьор от "златната ера" на Холивуд отпразнува своя 101-ви рожден ден. Кърк Дъглас е роден под името Исур Даниелович Демски в Ню Йорк през 1916 г.,а родителите му са еврейски емигранти от област Могильов в днешна Беларус.

Синът му Майкъл Дъглас отбеляза празника с думите "Честит рожден ден, татко! Ти наистина си жива легенда!". Той пристигна със самолет от Ню Йорк в Бевърли хилс за честването на 101-вия рожден ден на баща му през уикенда.

Съпругата на Майкъл Дъглас - Катрин Зита Джоунс обаче нямаше възможност да пристигне и затова изпрати видео послание. В него 48-годишната актриса поздравява свекъра си със свое изпълнение на песента "Happy Birthday".

Сред присъстващите бе и другият син на Кърк - Джоел и съпругата му Ан, които са женени от 1954 г., както и 25-годишната внучка на звездата от филма "Спартак" Келси Дъглас.

Някои от знаковите роли на актьора-столетник са "Спартак", "Пътища на славата", "Стъклената менажерия", "Сатурн 3", "Жажда за живот", "Одисей" и много други. Дъглас се оттегля от публични изяви на 96 години след прекаран инфаркт, който затруднява говора му.

Кърк обяснява дълголетието си с чудесния си брак, продължаващ повече от 60 години. С Ан Буйденс, която е на 98 и е неговата втора съпруга след Даяна Дил, са заедно повече от шест десетилетия.

„Имах късмет да намеря сродна душа преди 63 години и вярвам, че нашият чудесен брак и дългите ни нощни разговори ми помогнаха да преживея всичко”, пише Дъглас в свое есе за Closer Magazine.

„Винаги ме питат каква е рецептата за дълъг и здравословен живот. Нямам такава. Обаче вярвам, че не сме на този свят без причина”, заявява Дъглас.

„Бях пощаден след катастрофа с хеликоптер и инфаркт, за да направя още добрини преди да си отида.".

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни спортни игрища в Лос Анджелис и са построили център за болни от Алцхаймер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уес

    27 1 Отговор
    Браво
  • 2 Кака Гинка

    15 0 Отговор
    Живи и здрави да са и двамата!
  • 3 незнайко

    9 0 Отговор
    Голям актьор, велика личност . Жив и здрав до колкото е възможно. Браво за това, което е направил за хората, извън филмите !