Last news in Fakti

15 Декември, 2017 00:30 44 100 17

Изкуството на самозадоволяването ... за жени

  • самозадоволяване-
  • мастурбират-
  • жени-
  • секс-
  • мастурбация

Защо е важно жените да мастурбират

Изкуството на самозадоволяването ... за жени - 1
Снимка: Shutterstock

В миналото се е вярвало, че жените нямат сексуален нагон. Тази абсурдна теория е развенчана отдавна и вече живеем във време, в което женската сексуалност е много по-добре възприемана. Човешките създания не правят секс само, за да се възпроизвеждат, но и като начин на комуникация, да покажат любовта си и други емоции. И ако в миналото жените са се срамували да мастурбират, то сега е времето, когато спокойно и активно могат да се погрижат за нуждите си.

Според японски секс експерти има много ползи от мастурбацията, като например освобождаването от стрес, което настъпва поради произвеждането на хормони и балансирането им по време и след оргазъм. Възможността жената да опознае себе си и кои части от тялото й реагират на определен вид стимулация е друга полза, която е от голямо значение, тъй като познаването на собственото тяло е много важно за воденето на пълноценен сексуален живот с партньор.

На пазара се предлагат и различни продукти, които добавят нов елемент към женския ритуал на самозадоволяване. Както и в секса, рутината и отегчението могат да станат причина за получаването на по-малко удоволствие, така че винаги е добре да добавите нещо ново и вълнуващо. Има известни основания за опасенията на някои жени, че използването на такива продукти може да намали чувствителността на жената по време на секс. Според японските специалисти мастурбацията с много мощни играчки наистина може да намали чувствителността, но само временно. Не трябва да се забравя, че сексът и мастурбацията са различни преживявания. Наличието на партньор събужда много сетивни източници, а и доброто познаване за собственото тяло, което е следствие от използването на играчка, може да отвори нови врати за изследване и удоволствие.

В миналото, хората са казвали, че редовната мастурбация води до ослепяване и други подобни, но това са неща измислени от родителите, за да възпитават децата си. Стига да не го правите, използвайки предмети, с които можете да се нараните, и това занимание да не ви откъсва от нормалните ежедневни отговорности, няма никакви странични ефекти, ако се спазва отлична хигиена на интимните части.

Много важно е за хората от всеки пол да имат баланс и ритъм в живота си. С годините се увеличава нивото на стрес и умора и тялото се разбалансира. В такива моменти самозадоволяването е много полезен метод за възвръщане на либидото и естествения баланс в тялото.

Ако се сравнят жените, които мастурбират с тези, които не го правят, е ясно, че първите познават телата си много по-добре, а това е от огромно значение за добрия секс с партньора.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 госта

    34 8 Отговор
    браво Вени. Ти си номер 1
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БайТози

    37 6 Отговор
    Браво Вении,спирка нямаш,познаваш ли добре тялото си миличка?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рътю

    33 4 Отговор
    Боре,за какво да пише-за великите ни водачи,за големия брат,оправящ света ит. н.?
    Добре си е момичето.
  • 6 Баба ви

    16 3 Отговор
    Вече 80 години не спирам да си опознавам тялото и още не съм го опознала. Леле какво голямо тяло!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Цвете

    19 1 Отговор
    Пак "награбихте" Венито.😁
    Нищо невярно не открих в по горе написаното.

    Коментиран от #9

  • 9 Да да

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Цвете":

    Цвете,ще те скъсам !

    Коментиран от #10

  • 10 Цвете

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Скъсаш ли ме, ще повяхна😂
    Да да недей с лошото...😂

    Коментиран от #11

  • 11 Орхидея

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Цвете":

    Ясно Е и „ цветето” и „късачът”

    Коментиран от #12

  • 12 Цвете

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Орхидея":

    Както е ясно и че, разнообразяваме нашето ежедневие тук. Не е лошо са се посмееш!
  • 13 ИВАН

    4 4 Отговор
    Ми за какво да мислят тия жени - пералнята им пере, миялната им мие чиниите, климатика ... и т.н. но нещата не отиват на добре, когато на човек само му се е.е - планетата се замърсява и нищо не остава ...

    Коментиран от #15, #16

  • 14 tapanar4o

    9 3 Отговор
    Няма нищо по-готино от това да правиш секс с жена която се гали по време на половия акт.Такива жени са за уважение.
  • 15 Цвете

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "ИВАН":

    Както е посочено в коментара: "пералнята им пере, миялната им мие чиниите и т.н.
    Защо не сте добавили и: отглеждането на деца, работно място, ангажименти който мъжът не е успял да свърши, и жената заема неговото място.
    От мъжка гледна точка: приключва работния му ден, отива си у дома и сяда на стола. Вечерята е сервирана, хапвате цялото семейство, взима си биричка и сяда пред телевизора. Или се събира с приятели на лафче.
    И после жените мислели само за секс.
  • 16 сори

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "ИВАН":

    Що да отива на зле? Идеално време за?????? - според описаното за самозадоволяване! Баба обаче го правеше по друг начин оргазма. Одеше да копа с тесличка в копривата. Често я чувах как охка и ахка, надупена в копривата колкото нея. Аз мислех, че бере за патките да им прави попара, но сега си обяснявам, от статията на Вени, че е мастурбирала. Прозрението ме озари. Опитай да се самозадоволиш и ти по този начин - отиваш и копаш в къпините и копривата! Ефекта ще е поразителен - само за 5 минути и ще изпиташ поне 200 оргазъма. Адреналина ти ще се покачи до небето. Предната Неделя ходих за гъби и като се подхлъзнах на едно дърво-мост и се сринах в къпинака, такива яки оргазми изпитах, че два часа охках и ахках на поразия. Даже 1 таралеж ме погледна съжалително докато издрапвах от папратите... Опитай, приятелче и ще видих що е гот!
  • 17 Sepditrih

    1 1 Отговор
    Ех Вени