Last news in Fakti

22 Декември, 2017 15:24 3 142 4

Кои спортове влияят негативно на мъжката потентност?

  • спорт-
  • мъже-
  • потентност-
  • влияние-
  • негативно-
  • намаляват-
  • проучване

Експерти определиха вредните за мъжката потентност спортове

Кои спортове влияят негативно на мъжката потентност? - 1
Снимка: shutterstock

Учени от университета в Кьолн са установили, че някои спортове могат да намалят значително мъжката потентност.

Негативно влияние върху потентността има колоезденето. Учените съветват колоездачите да използват широки седла и да се стараят да променят позата си, докато карат двуколесното возило.

Това сочат резултатите от изследването, публикувани в Originalia.

Вредни са също конната езда и карането на мотоциклет.

Не е полезно и маратонското бягане. При него спада нивото на тестостерона, а това има отрицателно въздействие върху либидото.

Предишни проучвания обаче показват, че колоезденето има благотворен ефект върху здравето, като намалява риска от диабет тип 2 и преждевременна смърт

Същевременно някои експерти са на мнение, че ходенето и плуването са с по-голям благотворен ефект върху здравето.

За да не се чувствате зле от прочетеното, ето и една добра новина от учените. Според изследване, че за да се удължи ерекцията, мъжете трябва редовно да пият шампанско. Тази напитка има положителен ефект върху половата им мощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    4 1 Отговор
    Ми то физиката на повечето професионални велосипедисти не предполага кой знае какви успехи с нежния пол...

    Аз на моето колело му купих широка седалка с канал посредата. Не било мачкало простатата уж! Добре, че няма условия да се кара кой знае колко често...
  • 2 Гост

    2 2 Отговор
    Ми то със седалка в задника голям мъж
  • 3 Зоро

    4 0 Отговор
    Не е вярно! Гледането на "Парламентарен контрол" убива много по-ефективно, от 100000 часа колоездене дори върху стоманена седалка. Само като си припомня лапащите бонуси вътре физиономии и какво плещят и ни готвят и ерекцията ми се смъква до нулата, че и до отрицателна... Още 10 години тоталитарна "демокрация" на тия комундета лъжливи и вредни и може и потенция да нямам. Ако пък Винету навърши Татовия срок на диктатура и вреди към нас, може и импотентен да стана? Да чукна на дървената си тиква - нека всеки, останал като мен в България да чукне на тенекията си!!!, все още става...., но още 10 години ако тия ни маймунясват и пречат и вредят и ще се пиша двуполов, ако ще и паспорта си да сменя. Да не дава Господ, Плевнелиев да познае, че Винету да ни яхал повече от Тато! Явно оня гай Йисус се кефи от небето на геноцида ни, щом търпи такива да ни мачкат? Ще си сменя вярата - вече ставам атеист, щото се напатих предостатъчно в живота от богове.

    Коментиран от #4

  • 4 Зоро

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зоро":

    Написах поста и от гледна точка на редовен байкър... Широките седалки са добри само за мотопед или шосеен мотоцайкъл... Те са неудобни за каране на бегач или байк, освен за ДаунХийл спускане, защото пречат на скоростта и удрят повече между бедрата...топките. Така, че който е писал, препоръката за широки седалки не разбира нищо от колоездене. Добре е, предната част на седалката да е наведена леко надулу, а не нагоре, защото и без това е извита нагоре в предния край и удря шишарките... Широките седалки са неудобни за велосипед ала Кросс или Кросс ЕксСии. Потентността зависи от много фактори не само от спорта. Определено изследването е предубедено. Карал съм стотици километри маунтийн Байк и шосеен бегач, така че съм в час с материала. Много зависи и дали си по слипове с тесен ръб или с бермуди с широк триъгълник. Тесния ръб се впива в дисагите. Спорта не е вреден, но от много неща зависи....