3 109 2

Дебелеем само в определено време от деня (ВИДЕО)

Учени откриха, че сме предразположени да качваме повече килограми следобед

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Пълнеем само през определено време от деня. До този извод са достигнали учени от университета Флиндерс, Австралия и университета в Ливърпул, Великобритания.

Тази констатация би могла да помогне на много хора в битката с колограмите, без да е необходимо те да спазват стриктни диети или да прекарват дълги и изтощителни часове във фитнеса.

След като знаем кои са часовете, в които тялото ни бързо трупа допълнителни килограми, просто ще трябва да избягваме да се храним през тях, обясняват в най-общи линии учените. Те вярват, че именно в това се крие ключът към хубавата фигура и се надяват, че откритието им може да се превърне в основен диетичен принцип в храненето.

В своето изследвате те обясняват, че заради специфична функция на главния мозък, хората намират вредните калорични закуски за по-привлекателни и това е причината да преяждаме. с вредна храна, трупайки в телата си захари и наситени мазнини.

Кроасани, кексчета, вафли и други сладки изкушения, прдставляват калорични бомби. Затова трябва да подберем правилните храни, които да ни осигурят достатъчно енергия и тонус.

Изследователите провели тестове с 300 млади жени, за да оценят отношението им към храненето в различни моменти от деня.

Резултатите показали, че през втората половина от деня мозъкът формира особено отношение към храната с изразен вкус, но пък богата на сол, мазнини и захар. По това време хората автоматично започват до я смятат за по-привлекателна, което води до по-голямото и консумиране.

Ето защо, онези от вас, които искат да имат стройна фигура или се опитват да отслабнат, трябва да ограничат вредната храна.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДДД
  Отговор
  1 08:19  28.12.17
  напълно съм съгласен дебелеем основно през времето когато ядем
 • Бат Мишо
  Отговор
  2 11:05  28.12.17
  тц па не сте в час дебелеем когато лежим

Напиши коментар:


Публикувай