23 Декември, 2017 17:03 6 559 6

Разкриха тайната на Наполеон - управляван ли е от извънземни?

  • наполеон-
  • истина-
  • факти-
  • извънземни-
  • смърт-
  • изследване

Светлина върху фактите за френския император

Наполеон Бонапард и до ден днешен си остава доста загадъчна личност, която е обвита в ореола на тайната. Учените от време на време представят пред обществото все нови и нови факти от живота на френския император. Макар и вече да е сложно да се разбере къде започва истината и къде измислицата.

Има една история за ръкопис на средновековния алхимик и маг Филип Делоние Ноел Оливатиус, който е притежавал и дара на ясновидството. Ако й се вярва, то авторът е предсказал не само идването на Наполеон на власт, но и неговите политически и военни победи, а също и падането му от власт и заточението.

Същото пророчество Наполеон по-късно чува и от устата на френската пророчица Мария Ленорман, която впоследствие той прави своя лична гадателка. Това, впрочем, не го спасило от предначертаната му участ.

Има дори теория, според която Наполеон и бил ръководен от извънземни. Например, френският учен Андре Дюбоа, който е изучавал ексхумираните останки на императора, е заявил, че е открил в черепа на починалия микрочип. Въз основа на степента на ръста на костите около устройството изследователят е предположил, че имплантът е бил поставен, когато Наполеон е бил на около 25 години.

По-късно ученият се обръща към историците и изяснява, че 25-годишният Наполеон действително през юли 1794 година е изчезнал от полезрението на обществото, след което се е оплаквал, че е бил в плен на врага. Макар и записи за подобен инцидент да липсват.

Именно от този момент кариерата на Наполеон стремително тръгва нагоре: той реорганизира поверената му армия и печели войната в Италия използвайки невиждана до тогава тактика за настъпателно сражение. Впоследствие, войната започната от Наполеон, изцяло прекроява картата на Европа. Предполага се, че супермодерният чип е могъл да засили умствените възможности на пълководеца.

Но, навярно, най-ожесточени спорове се водят около смъртта на Наполеон. Учените и в момента не могат да дадат отговор на въпроса, действително ли Наполеон е починал по време на изгнанието си на остров Света Елена?

Въпреки публичността и денонощната си охрана, изгнанието на Наполеон е забулено в тайна. Има версия, че в изгнание е починал негов двойник, докато самият Наполеон е напуснал острова и се е върнал в Европа, където е живял спокойно с чуждо име.

До такъв нелеп, на първи поглед, извод са достигнали криминалистите, които са ексхумирали на френския пълководец. Специалистите са видели несъответствие между погребалната маска и черепа. Тоест, маската е била правена по самия Наполеон, докато черепът на човека в гроба е с доста по-голям размер. При това, според реконструкцията, чертите на лицето на погребания човек има само частично сходство с чертите на самия император.

Когато обаче бил направен анализ на косите, то било открито, че те се отличават от косите, взети приживе от Наполеон, както по цвят, така и по химически състав. Освен това, учените твърдят, че в кичура коса, изпратен в изгнание на остров Света Елена, има и живак.

Получава се, че онзи, който е заменил императора по време на изгнанието му, е бил и методично тровен. Може би, за да не проговори, а може би, за да си мислят поддръжниците на Наполеон във Франция, че той гасне от неизвестна болест и не е способен да се върне на власт.

Спорове предизвиква и факта, че Наполеон, който е бил изпратен в изгнание на 46-годишна възраст, е бил в прекрасно здраве, но е живял на острова преди смъртта си само 6 години.

Според уверенията на лекарите, императорът спокойно е можело да живее още 20 години. Макар и в последните си месеци той да е бил сериозно болен, в медицинските протоколи няма еднозначни диагноза и причини за смъртта му.

Лекарите също постоянно се сменяли един друг. Изглежда, че дошлите на власт във Франция Бурбони не са желало дълголетие на бившия лидер на нацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дрънканици

    20 1 Отговор
    Една камара глупости! Намерили чип в черепа му, ама па черепа бил на друг и т.н. простотии, толкова ли няма нещо интетесно и смислено да напишете ? А знаете ки, че Бойко е рептил и шиши е негов брат по финансова линия !?
  • 2 ЕХА

    24 0 Отговор
    а на Хитлер в черепа намерили 2 чипа, три лаптопа и един смартфон - турско производство.
  • 3 сойкаПрисмехулка

    16 2 Отговор
    Каква е тайната на българските журналисти? Управлявани ли са от извънземни?
  • 4 Гъссттттт

    9 0 Отговор
    Е па в русия му замразнал чипа и аиди беш на топло

    Коментиран от #6

  • 5 The TRAPPER

    7 0 Отговор
    От никого не е управляван. Как се става пълководец , император, водач и др. ? Просто се намират няколко милиона кретени , които да баламосаш и да ти повярват. Така са били и Сталин и Хитлер , и всички други. Така са и някои политици.
  • 6 Нов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гъссттттт":

    Научи се да пишеш тогава публикувай коментара си.