2 975 8

Евгени Минчев "покоси" брадърите (СНИМКИ)

Празнична забавна порция от коментарите на Евгени Минчев за рубриката му "Гилотина"

Иво Стойнев

Петканови се разпищолиха модно

Чувствам се като момиченце, залепило носле във витрина със сладкиши. Толкова много жълто и розово, толкова изплезени вълнения, може да има само там. А то - телевизионните сладкиши Алекс и Даниел си правят фотосесия, която леко изглежда рекламна. Чорапено-гащеното парти създава една жизнерадостна атмосфера, изпод която избуява космената растителност на Петканов и нежната кожа на буля Петкановица. Розовата вратовръзка сърцето ми пръска, но също така пръска и онзи аромат на разпищоленост, който отдавна е изчерпан по рафтовете на световната модна закачливост. Роклето на Александра е подходящо единствено като притежание на посетителка в детска градина Глухарче, заради инфантилния си характер. Този на роклята имам предвид.

Магаренце конкурира Фънки по стил

Фънки /вдясно/ е предприел уникално модно пътуване, което го е върнало назад във времето. Покойният ми баща, който не признаваше Диор и Баленсиага, поправяше покрива и тоалетната в двора, облечен по същия начин. Ето и Фънки, момче с много ум в главата, днес носи спомени от 1973 година. Зеленикавият му потник може да бъде направо хит /минус 1/ във всички певчески и модни класации, ако прасне отгоре му три синджира камънаци, завие един копринен шал и постави една широкопола шапка. Да, прави сте ако помислите, че така ще прилича леко на разсънена кралица, но ще е по полезен на световната мода. Малкото магаренце /вляво/ , изразява по-добра модна култура, облечено в черно и бяло, както почтените магаренца се обличат за парти. Има печатна грешка в йероглифа на дясната ръка на музиканта, но кой ти гледа в тая зима.

Ажда с палто като балони

Като заря за детско парти, певицата Ажда Чаушева е понесла върху себе си всички бонбонени цветове. Палтото и гъмжи от цветни бактерии, които са се размножили сякаш поливани с амониева селитра. Толкова гюл и трендафил на едно място, могат да подлъжат френски инвеститори да открият фабрика за добив на розово масло. Палтото на Ажда изглежда си има приятели в лицето на дузина балони, които изглеждат като имитиращи самото него. Прическата говори за щастливо детство, което не иска да си тръгне. Чудя се, кой ли толкова спешно я е извикал на улицата , за да излезе с палто като това. Дали не е бил Нашият сигнал, който с малка интерпретация да казва - на друг ти подарила си любимия балтон. До адекватен естетически отговор от страна на певицата оценката ми е 1 плюс. За подсказване от страна на балоните.

Топъл дъжд, чакан дъжд в косите на Теди

Роклята, облечена от Петя Дикова явно идва от закъснял колет от нейни роднини в Кипър. Преди близо 27 години този модел, цвят и култура на обличане имаха своите почитатели, но днес това звучи присмехулно. За зряла жена с телевизионно предаване, което се очаква да ни научи на новости и мода, Дикова не е изпълнила добре очакванията ми. Тялото пращи в тази дреха като резен любеница на женския пазар. Дантелата мята кичозните си гьобеци, а чупката в кръста сякаш чупи чинии в таверна. Прическата е дошла с нощния влак, който дерайлира през 1993 и носи тежестта на понятия, съществували преди Капанов, но след Кралица Виктория. Събеседничката и Теди Кацарова подобрява околната среда с това черно или мастилено синьо, описващо лека градация в модния небосклон на двете. Само прическата на Кацарова говори, че може би по време на снимката е валял топъл дъжд, чакан дъжд.

Скендерова - възторзите на една рокля

Добре затоплено черно, позлатено с добронамерено златно показва бизнесдамата Ивана Скендерова. Облечена в рокля на дизайнерката Поля Кинова /на снимката вдясно/, тя възвръща величието на светските салони от времето на Марлене Дитрих и съпругите на френските президенти. Чудесна прическа , грим и осанка, са добавената стойност на тоалета, носещ толкова аплодисменти за приносителката си. Самата Кинова, отдала се на модното синьо, възвеличава възторзите му с едно акуратно деколте, в което са настанени участниците във всяко добро модно жури - дантела, пера, мъниста. Прическата на Поля е също добре премислена, като макар и стегната с лак , дава възможност на светкавици и одобрение да проникнат през нея. Звездността на двете дами е потвърдена и от сериозността, с която гледат на гардероба си, нещо непостижимо за конкуренцията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:11  24.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 10:47  24.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • един
  Отговор
  3 10:52  24.12.17
  Уважавам Евгени Минчев заради остроумието и точните му попадения. Каквото и да кажем, колкото и някои да се правят, че го мразят, с него никога не е скучно. Дали е адекватен или не, забавен е при всички случаи. Критиките за облеклото на някои известни хора обаче не е ясно от каква точно висота са направени. Защото Минчев не може да се похвали със стилно и несмущаващо облекло. Нелепи шапки, напомнящи за небезизвестното Карлуково, някакви чорапи, привличащи вниманието към нелошите му краченца, някакви странни рединготчета, чантички с козината отвън, брошки, накратко, Минчев също подлежи на сериозна критика за вида на палячо, който сам си измисля. Нелепо и донякъде комично, но и доста смущаващо.
 • гощо
  Отговор
  4 10:53  24.12.17
  Сигурен бях,че е расъл с тоалетната в двора тоз ватман!!! Личи си му,не може да избяга от тази действителност!!! Лорд WC в двора!!!Това му е титлата на тоз!!!

 • впечатлен
  Отговор
  5 11:01  24.12.17

  До коментар #2 от "Магаренцето":

  Фънки е ужасен! Участието във предаването по Нова за випове за пореден път показа колко отвратителен, невъзпитан, чудовищен е този ужасно изглеждащ човек! Около него се сформира група поддръжници като тъпото Коце, баба Яга Захажаева, тъпата крадла на чужди мъже, полужива от диети, русокоса простачка и кримката Динко, народната гордост. За пореден път пролича манталитетът на българина, който граничи с пълен кретенизъм. За баба Яга и Фънки никой не прави критични бележки по понятни причини - едната от Братска Русия, а простакът Фънки велик музикант и търгаш! И за двамата или добро, или нищо! Точно като за покойници!
 • бай той
  Отговор
  6 11:18  24.12.17
  Честно казано ватмана ми е крайно отвратителна личност, но няма как да не призная, че има уникален и свеж хумор, който ми допада. Много точни неща казва и ги казва по забавен и весел начин, а не грубо и вулгарно.
 • бай той
  Отговор
  7 11:21  24.12.17
  Добър човек е и има доста акъл в него.
 • 8 12:38  25.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай