27 Декември, 2017 13:42 10 083 2

Тампон ампутира десния крак на модел (СНИМКА)

  • васер-
  • модел-
  • тамбон-
  • ампутация-
  • крак

Левият й крайник може също да бъде отрязан

През 2012 година Лорън Васер е била изгряваща звезда в модния бизнес и пред нея всички пътища са били открити. Но веднъж по време на купон с приятели тя се почувствала много зле и си помислила, че се разболява от грип, но след няколко дни се лишила от единия си крак заради синдрома на токсичния шок.

Приятели откарали Лорън вкъщи, където момичето изпаднало в забвение. Тя не била в състояние да повика помощ дори и да си вдигне телефона. Лорън лежала в безсъзнание повече от едно денонощие, преди да я открият повиканите от майка ѝ полицаи. Когато момичето било прието в болница, лекарите съобщили, че на нея ѝ оставали около 10 минути живот - всичките ѝ органи започнали постепенно да отказва.

Причината за страшното състояние на момичето се оказал обикновен тампон, провокирал синдрома на токсичния шок. Това заболяване най-често възниква сред младите жени, които използват тампони по време на менструация. Лекарите трябвало да поставят Лорън в медикаментозна кома - това ѝ спасило живота, но не спасило единия ѝ крак. Заради гангрена медиците ампутирали десния крак на момичето, а също и пръстите на левия крак.

След случилото се Лорън все пак успяла да се върне на подиума, но с това страданията ѝ не приключили. Уврежданията, предизвикани от синдрома на токсичния шок, се оказали твърде сериозни: момичето ежедневно страда от силни болки в левия си крак, където се образувала незарастваща язва. В близко бъдеще лекарите планират да ампутират и втория крак на моделката, пише в. Daily Mail. "Левият ми крак няма нито пета, нито пръсти. Постоянно ме боли", казва тя.

Лорън вече години наред се бори за забрана на опасните тампони. Тя иска националните институции по здравеопазването да тестват женските продукти за хигиена за безопасността им. Момичето се надява, че историята ѝ ще накара законодателите по-сериозно да се отнесат към опазването на женското здраве. "До няколко месеца ще ми ампутират и втория крак. Нищо не мога да направя. Единствено мога да се боря това да не се повтори с други момичета", казва Лорън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    7 1 Отговор
    Много кофти работа.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Брат ми":

    Много кофти работа. Не се знае от какво е заразата. Не е доказано, че е от тампоните !!! Синдрома на токсичния шок може да бъде провокиран от ВСИЧКО !!! НЕ ВЯРВАЙТЕ БЕЗРЕЗЕРВНО В ТОВА КОЕТО НИ КАЗВАТ !!!