1 710 0

Джейн Фонда: Мислех, че ще умра на 30 и сама

Актрисата отпразнува 80-тия си рожден ден на 21 декември

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Актрисата Джейн Фонда навърши 80 години на 21 декември. Малко след отпразнуването на юбилея, носителка на 2 награди "Оскар", сподели в интервю за списание People, че си е представила живота си по съвсем различен начин, като в представите ѝ не се включвал толкова дълъг живот.

"Мислех си, че няма да доживея и 30-тата си година. Предполагах, че няма да живея дълго и ще умра самотна и пристрастена към нещо. Не мислех, че ако наистина живея толкова дълго, ще бъда енергична и здрава, и ще работя все още. Благодарна съм", споделя тя в интервю за сп. People.

Майката на актрисата се е самоубила, когато тя била едва 12-годишна, а баща й — актьорът Хенри Фонда, се оженил повторно същата година.

Джейн Фонда е споделяла, че на времето е страдала от булимия, взимала е халюциногенни наркотици и е била насилвана като дете.

Актрисата спечелва първата си награда "Оскар" на 35-годишна възраст през 1972 г. за ролята й във филма "Клут". Втората си статуетка получава през 1978 г. за играта си в драмата "Завръщане у дома".

Актьорските й умения са отличени и с три награди "Златен глобус".

Тя става активистка в антивоенното движение и защитата на правата на жените. Постига огромен успех с видеокасетите с тренировки, които записва през 80-те години на XX век.

Холивудската звезда има зад гърба си и три брака и три деца — Мери Луана Уилямс (родена през 1967 г.), Ванеса Вадим (родена през 1968 г.) и Трой Гарити (роден през 1973 г.).

Джейн Фонда е номинирана за най-добра актриса в комедиен сериал за участието си в "Грейс и Франки" от американската Гилдия на филмовите актьори, която ще раздаде наградите си през януари.

"Благодарна съм, че станах по-добра за тези 80 години. По-малко съдя хората. Прощавам. Постарах се доста да стана по-добър човек", каза тя.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай