5 431 0

ДНК тест ще определи кой е собственикът на печеливш лотариен билет

До невероятната мярка се стигнало, след като двама души изявили претенции към билета

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

ДНК тест ще определи кой трябва да прибере джакпота от близо 770 хиляди евро от националната лотария на Тайланд, след като анализ на пръстовите отпечатъци върху хартийката разкрият самоличността на законния собственик на печеливш лотариен билет.

До необичайната мярка се стигнало, когато претенции върху печалбата предявили двама души — 50-годишен преподавател, който твърдял, че е загубил билета и 62-годишен пенсиониран полицай, който пък твърдял, че е купил билета, но не помни от къде, съобщава AFP.

Всичко започнало с жалба, внесена от учителя Прееча Караикуран, след като бившият служител на реда Шарун Вимонпар, подал заявление да прибере парите от печалбата.

Заради създалата се ситуация организаторите на лотарията били принудени да се обърнат към екип на съдебната медицина, който да разследва случая.

"Към момента няма заведено дело и никой не е обвинен. Очакваме да излязат резултатите от ДНК теста, за да обявим дали жалбата може да бъде разгледана", заявил пред медиите Крисана Сапдет от полицейското управление в Каншанбури, регион в западната част на Тайланд, където бил продаден лотарийният билет.

Очаква се резултатите от ДНК теста да бъдат готови през януари.

Лотарията е единствената форма на игри с печалби, разрешена в страната, където залаганията и казината са забранени.

Тайланд


Напиши коментар:


Публикувай