1 966 2

4 вреди, които алкохолът нанася на кожата

Той краде доброто и оставя лошия си отпечатък върху външността ни

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Алкохолът вреди на нашето здраве. Всеки знае това. Дори и да не сте от хората, които пият редовно, няма как да избягате от уврежданията, които алкохолът рано или късно ще нанесе на тялото ви.

За никого не е тайна, че честата консумация на спиртни напитки крие редица рискове за здравето, но рядко се замисляме за следите, които те оставят върху външния ни вид.

Вижте кои са те:

1. Преждевременно остаряване на кожата

Алкохолът дехидратира организма. Излишните токсини, които се натрупват в него, отнемат от кожата естествената влага, пишат от tialoto.bg. Последствията са фините линии и бръчките, които са по-често срещани сред редовно консумиращите алкохол.

2. Поява на пъпки

Тук не става дума за акне. При тези, при които състоянието е хронично, алкохолът ще го влоши. Но дори да не страдате от акне, честата консумация на алкохол може да повиши налягането във вените по лицето, което да доведе до спукани капиляри или поява на пъпки.

3. Бледа кожа

От всички вреди, които алкохолът нанася върху кожата, това е най-лошата — той я лишава от витамин А, който е от съществено значение за нейното възстановяване. Този витамин помага при образуването на нови клетки и отстраняване на мъртвите от лицето. Липсата му означава кожа без блясък и цвят.

4. Подуване на лицето

Прекомерното количество алкохол лишава кожата от жизненоважни хранителни вещества, електролити и течности, като същевременно я „запълва“ с токсини, което кара лицето да изглежда подуто.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 2399
  Отговор
  1 11:56  03.01.18
  Познавам един 60 годишен пияница с изпъната, гладка, леко мургава кожа и скулесто лице
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  2 21:36  03.01.18
  ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА.ЗНАМ ЕДИН ЧОВЕК КОИТО ЩЕ ОПРОВЕРГАЕ ВСИЧКО НАПИСАНО И МЕДИЦИНАТА .СПРАВКА ДИРЕКТОРА НА ЦСМП-СОФИЯ Д.Р Г. ГЕЛЕВ.

Напиши коментар:


Публикувай